En Sıcak Konular

Milli 'Savunma' zirvesi

18 Şubat 2012 08:51 tsi
Milli 'Savunma' zirvesi Türk savunma sanayiinin devleri bir araya geliyor...

'Yerli malı'na yönelerek savunma ihtiyaçlarının yarısını ülke içinden karşılamaya başlayan Türkiye, atılım için yeni stratejileri de devreye sokuyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı öncülüğünde, Türkiye'nin dev şirketleri tedarik lojistiğindeki imkanları, milli projeleri masaya yatırmak üzere bir araya gelecek. Tedarik Lojistiği Kurultayı 28 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. İlk kurultay 2009'da düzenlenmiş ve önemli ilerlemeler sağlanmıştı.

HEDEF YERLİ SANAYİ
2'nci kurultay için firmalara yapılan çağrıda, 'TSK envanterine yurtiçi geliştirme projeleriyle kazandırılan ve kazandırılacak savunma sistemlerinin lojistik desteğinin uygulanabilirlik durumunun ele alınacağı' belirtildi. Zirvede beyin fırtınası yapılacak. Seviye ve kapsamı belirlenmek üzere sistemin üreticisi veya yeterli olduğu değerlendirilen yurtiçi firmalar tarafından sağlanabilmesi için ihtiyaç duyulan yaklaşımlar değerlendirilecek. Bugüne kadarki çalışmalar  masada olacak. 'Sürdürülebilir Sanayileşme, Desteklenebilir Sistemler' başlığıyla düzenlenen kurultayda, firmalar yürüttükleri projelerdeki beklentilerini anlatacak.

BMC'DEN ASELSAN'A
Oturumlarda BMC mayına karşı korumalı 'Kirpi'lerle ilgili lojistik desteğin nasıl olması gerektiğini anlatacak. ASELSAN 'Yazılım Tabanlı Telsiz Projesi'nde bu desteğin detaylarına dikkat çekecek. ROKETSAN geliştirdiği 8 km menzile kadar etkili atış yapabilen, zırh delici başlığa sahip UMTAS'ı (Uzun Menzilli Tanksavar) anlatacak. Roketsan'ın ihraç amaçlı ürünü UMTAS'ın daha da geliştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

YAZILIM DA VAR
kurultayda MKEK, TSK envanterindeki silah sistemlerinin lojistik desteği için kurumun rolüyle ilgili sunum yapacak. HAVELSAN 'Lojistik Destek Uygulamalarında Otomasyon', MİLSOFT 'Yazılım Projelerinde Lojistik Destek', TUSAŞ milli insansız hava aracı 'ANKA'ya ilişkin lojistik destekle ilgili sunum yapacak. Türkiye'nin ilk milli tankının yapımında rol üstlenen FNSS da 'kamu-özel sektör işbirliği uygulamalarına vurgu yapacak. TEİ, Koç, RMK Marine, Yonca-Onuk gibi Türkiye'nin tanınmış firmaları da kurultayda olacak.

Hakkı Kurban / Akşam



Bu haber 1,150 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,821 µs