En Sıcak Konular

ABD'den Libya'ya kutlama mesajı

17 Şubat 2012 20:43 tsi
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ''ABD, geçen yıl Libya halkının devrimini desteklemekten onur duydu, önümüzdeki yıllarda da özgür Libya ile yakın dostluğu inşa etmeyi arzuluyoruz'' dedi.

Carney, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'daki ''tarihi devrimlerinin birinci yıldönümü'' olması dolayısıyla Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdulcelil, Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib ve tüm Libya halkını kutladı.

''Geçen yıl Şubat ayında, çok az kişi Bengazi'den Trablus'a, barışçıl protestocuların 40 yıllık eski diktatörlüğü yıkabileceğini hayal edebilirdi'' ifadesini kullanan Carney, şunları kaydetti:
''ABD ve uluslararası koalisyonun desteği ve halkın cesareti ve kendilerini feda edişleriyle Libya halkı acımasız rejimi yendi ve özgürlüğünü kazandı. Bugünse Libya halkı, özgürlüklerinin, kendilerini özgürce ifade edebilmenin, yeni kanunlar üzerinde müzakereye girmenin, sivil toplum kuruluşlarına katılabilmenin ve Ülke tarihinde ilk kez özgür ve adil bir seçime hazırlanabilmenin keyfini yaşıyor.

Libya'nın ortaya çıkmakta olan demokrasisi ve kurumlarının inşası zaman alacak ve bu süreçte ABD, Libya halkına geleceklerini şekillendirirken yardımcı olmaya hazır. UGK ve hükümet, açık ve şeffaf kararlar alarak bu tarihi anın avantajlarını tamamen kullanmalı. Özgürlük için çok sıkı mücadele eden devrimciler de şimdi, istikrar, barış ve uzlaşmayı sağlamak için hükümetle birlikte çalışarak, özgürlüğü koruma sorumluluğuna sahip. Tüm Libya halkının haklarını korumak, devrimi tanımlayan amaçların birliğini de muhafaza etmeye yardımcı olacaktır.''

Carney, ''geçen yıl Libya'daki insanların seslerini, kendilerini feda etmelerini asla unutmayacaklarını'' da ifade ederek, Libya'daki halka yardım eden Amerikalı asker ve sivillere de teşekkür etti.

Jay Carney, ''ABD, geçen yıl Libya halkının devrimini desteklemekten onur duydu, önümüzdeki yıllarda da özgür Libya ile yakın dostluğu inşa etmeyi arzuluyoruz'' ifadesini kullandı.

aa

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,663 µs