En Sıcak Konular

'MİT Kanunu geriye dönüş operasyonu'

17 Şubat 2012 15:46 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT Kanununda değişiklik yapan kanuna ilişkin, ''Birilerinin verdiği görev, milletin verdiği görevden daha üstün çıktı.'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, MİT Kanunundaki değişiklik teklifinin Genel Kurul görüşmelerinde saatlerce büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.

''Bu mücadele, millet ve hukuk devleti adına yapıldı'' ifadesini kullanan Vural, ''Birileri ise 'hayır, milletin hukuku değil kişilerin hukuku geçerli olacak' dedi. Ne kadar hazin bir tabloydu'' diye konuştu.

Milletin oylarıyla iktidara gelip, onun hukukunu üstün kılması gerekenlerin, milletin iradesini yok saydığını öne süren Vural, şöyle devam etti:

''Birilerinin verdiği görev, milletin verdiği görevden daha üstün çıktı. Aslında bu, karlı bir Ankara sabahında erimenin, kendi bindiği dalı kesmenin bir tablosudur. Bu bir kendini yeme, geriye dönüş operasyonudur. Maskeli, münafık siyasetten hiç hoşlanmadım. Davos'ta, 'one minute' deyip sonra onlarla görüşecek otel odası arayanlardan hiç haz etmedim. Yapmayın, 'bu ülke hukuk devleti' dedik, olmadı. Dün siyasetten sonra devlet maske taktı. Maskeli bir devlet oldu. Türkiye Cumhuriyeti, tek parti devleti olmayacaktı ama artık o yolda. Artık kimse, devletin hukuka uygun hareket ettiği kanısında olmayacak. Devlet hepimizin, benim, sizin devleti olmalı ama artık görülüyor ki yönetenlerin devleti olmuş. Dün çıkan kanunla devlet artık benim hakkımı, hukukumu korumaktan çıkmıştır.''

Oktay Vural, kanunla bürokratik oligarşiye dokunulmazlık sağlanmaya çalışıldığını ileri sürerek, ''Karpuz siyasetini de sevmedim. Dışı yeşil, içi kırmızı. Karda yürüdüler, 'belki iz belli olmaz' diye. İzler İmralı ile imzalanan protokollerde çıktı ortaya'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Vural, ''anayasal görevleri ve ettiği yemin doğrultusunda kanunu veto etmesini'' istedi. Vural, ''Sayın Cumhurbaşkanı, elinizi vicdanınıza koyun. Şikeyle ilgili yasada hani 'kamu vicdanı' deyip geri göndermiştiniz ya... Bu kanun, insanların içine sinmiyor, vicdanlara sığmıyor'' şeklinde konuştu.

-''Birbirlerine 'çak' yaptılar'-

''AKP ile BDP'nin ruh değil siyam ikizi olduğu dünkü birleşimde ortaya çıktı'' diyen Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Paslaşmaları çok güzeldi. O kadar güzel paslaşıyorlardı ki hatta bazı konuşmalardan sonra birbirlerine 'çak' yapıyorlardı. Rol paylaşımı gayet güzel. Güya kavga ediyorlar. Siz kimi kandırıyorsunuz? PKK ile anlaşan, KCK'nın paralel devlet oluşturmasının yolunu açan, 'hakem devlet' huzurunda protokol yapan siz değil misiniz? İkide bir iki partinin temsilcileri 1999'a kadar gidip bir şeyler söylemeye çalışıyor. 'Siz de görüşmüştünüz' diyorlar. Yahu İmralı'daki 'o dönemde benim tüm diyalog çağrılarımı reddettiler. PKK'yı imha için çalıştılar' demiyor mu? Bunlar, bu pis yolda beraber yürüdüler. Şimdi millete kurdukları tezgah ortaya çıktı, kendilerini korumak için uğraşıyorlar.''

-''Hakan Şükür, belki gizli görevdedir''-

MHP'li Vural, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Hüseyin Çelik açıklama yaptı, iktidar-cemaat ilişkisine dair. 'Biz tabanımıza cephe almayız' dedi. Nasıl değerlendirirsiniz'' sorusuna Vural, ''Bizim muhatabımız AKP. Yaptıklarının hesabını verecekler. Kimsenin üzerine birşey yıkmaya çalışmasınlar. Biz AKP'yi sorguluyoruz, sorgulamaya da devam edeceğiz'' yanıtını verdi.

''Cumhurbaşkanının MİT kanunun veto edeceği noktasında umutvar mısınız?'' sorusunu yanıtlarken Vural, ''Cumhurbaşkanı hukuktan yana olmalı. Bu bir bir tercih değil. Ya hukuktan yana olacak yada hukuktan. Yasanın veto edilmesini istemek her vatandaşın hakkıdır'' dedi.

Bir başka gazetecinin, ''Bugün bir gazetede, 'Avrupa Parlamentosunun İtalyan Üyesinin 6 haftalık kızının parlamento toplantılarına Hakan Şükür'den daha çok katıldığına' ilişkin bir haber var. Meclis Başkanlığı da açıklama yaptı, kendilerinden izin almadığına dair'' sözleri üzerine Vural, ''Ne yapacak parlamentoyu adam Başbakanından izin almış ya. Belki gizli görevdedir'' diye konuştu.

Vural, ''Madem milletin sana verdiği görevi yapmayacaksın git diğerini yap. Biz sabah 6'lara kadar çalışıyoruz. Yorumla uğraş. Biz kürsüde yorum yapıyoruz. Türk sporuna katkı yap. Mesela Türkiye Futbol Federasyon Başkanvekili ol. Adam kendisini Başbakan'ın memuru sanıyor'' şeklinde konuştu.

Vural, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in, TBMM Dışişleri ve Savunma Komisyonları ile NATO Parlamenterler Asamblesi (PA) üyeleriyle yaptığı toplantıya ilişkin olarak, Rasmussen'in, ''NATO'nun Suriye'ye müdahaleye niyeti olmadığını'' söylediğini aktardı.

Oktay Vural, dünkü birleşimde, kapalı oturum talebinde bulunduklarını anımsatarak, ''Kapalı oturum diyoruz. Hık yok, gık yok. 'Suç yok, vazife var' diyen Bekir Bozdağ sus, pus. Fol yok, yumurta yok. Oyun oynuyor bunlar, hedefte de millet var. Vallahi bir komedi. Onlara da hak veriyorum, adamların bir şeyden haberi yok. Bozdağ, olaya Fransız. Fransız bakan kendisi. Daha o gizli görevin ne olduğunu bilmiyor. Hoşgeldiniz Tayyiban devletine'' diye konuştu.

MHP'nin yeni kanalı Alptürk hakkında bir soruyu yanıtlarken Vural, ''Korku imparatorluğunu, kapalı devlet anlayışını yıkacağız. Hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sosyal medyayı çok faal kullanıyoruz'' dedi.


AA

Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs