En Sıcak Konular

Astsubay çürük çetesinin elebaşı iddiası

17 Şubat 2012 15:43 tsi
Adana'da şehit cenazesi töreninde AK Partili Ömer Çelik'i protesto edip olayları yönlendirdiği ileri sürülen emekli astsubayın çürük çetesi lideri olduğu iddia ediliyor.

Adana'da bir şehit cenazesi töreninde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'i protesto edip olayları yönlendirdiği ileri sürülen emekli astsubay Hasan Gürsel Ş.(50)'nin "askerliğe elverişsiz raporu" alan çetenin elebaşı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Hasan Gürsel Ş.'nin 6 kişi ile birlikte memurları ayarlayıp usulsüz şekilde 10 ile 15 bin lira arasında "çürük raporu" aldırdığı veya askerliği tehir ettirdiği iddia ediliyor. Polis, sahte çürük raporu alıp ertelettirenlerin de aralarında olduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. 5'i ifadelerinden sonra serbest kalırken, 25 kişi adli mercilere sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, bazı kişilerin sahte çürük raporları aldıkları ile ilgili ihbar üzerine bir yıl önce çalışma başlattı. Polis, teknik ve fiziki takip sonucu Emekli Astsubay Hasan Gürsel Ş.'nin Asker Hastanesi ve Yüreğir Askerlik Şubesi'nde görevli bir memur ile birlikte hareket ederek 10 ile 15 bin liraya usulsüz şekilde "Askerliğe elverişsiz veya ertele raporu" aldırdığını belirledi. Eş zamanlı yapılan operasyonla, çete elebaşı Hasan Gürsel Ş., F.İ., Y.Ç., M.B., T.E., Ö.O.U., N.M.A.D., R.A., A.G., V.A., M.E.B., S.T., Ö.M., O.B., İ.K., M.S.S., E.E., M.S.S., O.K., M.T., M.I., O.E., A.Y., V.M., C.E., E.Ş., M.C.Ş., D.D., F.İ. ile V.M. gözaltına alındı.

Hasan Gürsel Ş.'nin obezite, hepatit, şeker, işitme rahatsızlığı, kilo azlığı gibi sebeplerle sahte raporlar düzenletip 26 kişiye rapor aldığı ileri sürülüyor. Ayrıca kilosu uygun olmayan kişiler için ağırlık bağlanarak fazla kilolu gelmesinin sağlandığı tespit edildi. Polis, ifadelerin ardından cumhuriyet savcısının talimatı üzerine 5 kişiyi serbest bıraktı. 4 günden bu yana Mali Büro'da ifadeleri alınan 18'ini sahte rapor alanların oluşturduğu 25 kişi adli mercilere sevk edildi.

Bu arada, çürük çetesinin elebaşı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan emekli astsubay Hasan Gürsel Ş.'nin geçen yıl iki uzman çavuşun cenazeleri sırasında, Merkez Camii çıkışında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in protesto edilmesi eylemini de yönlendirdiği ve Türk bayrağı açtırıp grubu provoke ettiği de ortaya çıktı.


CİHAN

Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs