En Sıcak Konular

Çelik: Gülen grubuna cephe almayız

17 Şubat 2012 12:06 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "AK Parti-cemaat çatışması" iddialarını değerlendirdi. Çelik, "AK Parti tabanıyla kavga etmez. 1-2 kişinin yanlışı bir gruba mal edilemez" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cemaatler bizim rakibimiz değildir dedi. Çelik, "AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. 28 Şubat'ı hortlatacak hareket değiliz." dedi.

Emniyet ile MİT arasında bir haftadır yaşanan krizin yansımaları sürüyor. MİT krizi etrafında yaşanan tartışmaları Radikal’e değerlendiren AK Part el Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, özel yetkili mahkemeler ve savcıların yetkilerine dokunulmayacağı sinyalini verdi. “250’nci maddenin değişmesi yanlış olur” diyen Çelik, ‘AK Parti-cemaat çatışması’na dönük sorulara , “AK Parti kendi tabanıyla kavga etmez. 1-2 kişinin yanlışı bir gruba mal edilemez. Bürokraside 28 Şubat’ı yeniden hortlatmayız. AK Parti bu tuzağa düşmez” karşılığını verdi.

‘250. madde değişmesin’

Krizin patlak vermesinden sonra MİT ile özel yetkili savcılara yönelik yasal düzenlemeler gündeme gelmişti. Hükümet, Oslo Sürecine katılan Müsteşar Hakan Fidan ile eski M üsteşar Emre Taner ve Yardımcısı Afet Güneş’in yargılanmasını Başbakan iznine bağlayan 26’ncı madde değişikliğini Meclis’e getirdi. Bu arada özel yetkili savcıların görev ve yetkilerini düzenleyen CMUK 250’nci madde de yeniden tartışmaya açıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ameliyat sonrası evinde ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in o akşam katıldığı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) konuyu gündeme getirdiği öğrenildi. Ancak, AK Parti MYK üyelerinin neredeyse tamamı bu değişikliğe karşı çıktı. AK Parti yönetiminde, “250 değişirse Ergenekon süreci boşa çıkar” görüşü ağırlık kazandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de 250’nci madde değişikliğine karşı olduğunu açıkladı. Yürümekte olan Ergenekon, Balyoz gibi davaları hatırlatan Çelik, şu aşamada bu maddenin yerinde kalması gerektiğini savundu. Çelik, “Yeri geldiği zaman özel yetkili mahkemeler de kaldırılır.Bunun için ihtiyaç olması gerekir. Bu mahkemelerde görev yapanlar ihtisas sahibi insanlar. O yüzden şu anda öyle bir ihtiyaç yok” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, MİT krizinin AK Parti ile Fethullah Gülen grubu arasında ‘çatışma’ya yol açtığı iddialarını da değerlendirdi. Cemaatlerde, gruplarda hatta siyasi partilerde yanlış yapan insanlar olabileceğini ancak 1-2 kişinin yanlışının bir camiaya yüklenemeyeceğini savunan Hüseyin Çelik, AK Parti’nin yüzde 50’lik oy almasında cemaatlerin de önemli payı olduğunu söyledi. Çelik, “AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. O cemaatin, hareketin mensuplarıyla ruh ve mana dünyamız örtüşür.Aynı atmosferin insanlarıyız. Birileri kavga istiyor olabilir ama biz bu tuzağa düşmeyiz. Muhalefet boşuna sevinmesin. Onlara buradan ekmek çıkmaz” diye konuştu. Çelik’in sözleri AK Parti’nin 12 Haziran seçimleri öncesi kullandığı, “Aynı dağın yeliyiz biz, aynı bağın gülüyüz biz” şarkısının sözlerini hatırlattı

‘Niye düşmanlık edelim’

MİT krizinden sonra cemaate yakın oldukları öne sürülen ve KCK operasyonlarını yürüten polis şefleri görevden alındı. AK Parti’nin yaşanan krizden sorumlu tuttuğu cemaatin bürokrasideki kadrosunu tasfiye edeceği iddialarını da değerlendiren Hüseyin Çelik, “Cemaatler, sivil toplum kuruluşları bizim rakibimiz değildir. Rakibimiz olan CHP ve MHP’ye bile düşmanlık etmezken onlara niye edelim. Suçun şahsiliği esastır. Bir kişinin hatasından başkaları sorumlu tutulamaz. Biz 28 Şubat’ı tekrar hortlatacak siyasi hareket değiliz” diye konuştu.

RADİKAL



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,367 µs