En Sıcak Konular

Tunceli ve Sivas'ta 773 köy yolu ulaşıma kapandı

17 Şubat 2012 11:44 tsi
Sivas ve Tunceli'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 773 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sivas ve ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 57'si merkeze bağlı olmak üzere 675 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 1'i Kangal'a, diğeri ise Ulaş ilçesine bağlı olmak üzere 2 köye elektrik verilemediği bildirildi.

Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahlarda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri, yolların ulaşıma açık kalması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran ve Abdalboğan, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Kayseri karayolunun Koyuncu ve Beştepeler, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel, Sivas-Suşehri yolunun Geminbeli mevkilerinde araçların güçlükle seyrettiği, ana güzergahlara tır, çekici ve benzeri ağır tonajlı araçların tedbir amacıyla bırakılmadığı kaydedildi. Ağır tonajlı araçların makaslama yaparak yolları ulaşıma kapatma ihtimali olduğunu belirten yetkililer, kar yağışı ve tipinin etkisini azaltmasının ardından bu araçların geçişine izin verileceğini bildirdi.

Kangal-Gürün-Kuşkayası, Şarkışla-Pınarbaşı, Sivas-Karaçayır-Kurtlapa, Divriği-Arapgir, Ulaş-Kangal-Deliktaş, Suşehri-Refahiye-İmranlı, Suşehri-Refahiye-Zara yolları ile Şarkışla-Altınyayla yolunun Ulaş-Kangal ayrımı ve Yıldızeli-Akdağmadeni yolunun Yavu ayrımının ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

-Tunceli'de 98 köy yolu ulaşıma kapalı

Tunceli'de de kar yağışı ve tipi nedeniyle 98 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Tunceli merkez ve ilçelerinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 15, Hozat ilçesinde 17, Mazgirt ilçesinde 6, Nazımiye ilçesinde 15, Ovacık ilçesinde 15, Pertek ilçesinde 8 ve Pülümür ilçesinde 22 olmak üzere toplam 98 köy yolu ulaşıma kapalı'' dedi.

Şimşek, kar yağışına rağmen kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların 8 ekiple aralıksız yürütüldüğünü belirterek, vatandaşlardan acil durumlarda kendilerine ulaşmaları durumunda anında müdahale edeceklerini söyledi.

aa

Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs