En Sıcak Konular

Suriye'de zulümden kaçış başladı

17 Şubat 2012 11:19 tsi
Suriye ordusunun taş taş üzerinde bırakmadığı Dera’da ölüm kalım savaşı veren halk, çoluk çocuk kamyonetlere binip şehri terk ediyor.

Dera’da ölüm kalım savaşı veren halk, çoluk çocuk kamyonetlere binip şehri terk ediyor. Esad’dan kaçanların bir kısmı, sınırdaki mayınlı arazileri aşıp Türkiye’ye sığındı.

Suriye’de Beşar Esad rejimine karşı direnişin başladığı Dera şehri, Hama ve Humus’dan sonra ateş altına alındı. Birleşmiş Milletler, Suriye konusunda harekete geçmeye hazırlanırken Dera’da, her geçen saat ölü sayısı artıyor. Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Suriye’de isyanın kalbi Dera’ya yönelik yaptığı operasyonlarında, şimdiye kadar 1000 kişinin öldüğü iddia edildi. Amatör kamerayla çekilen görüntüler, toz duman olan kentte yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor. Suriye ordusu özellikle rastgele ateş açtığı şehirde en çok zararı aileler, kadınlar ve çocuklar görürken, ölenler arasında en çok kadın ve çocuklar var. İnsanların binaların bodrum katlarına sığındığı Dara sokaklarında muhalifler tarafından gizlice çekilen görüntülerde, Esad’a bağlı ağır silahlar taşıyan özel kuvvetlerin her bir köşeyi didik didik aradığı görülüyor. Kentin caddelerinde tanklar birbiri ardına geçiyor, siviller ateş altında ölüm kalım mücadelesi veriyor.

BABASININ İZİNDE!..

Oğul Esad’ın, babasının Hama şehrinde yaptığı gibi Dera’da katliam yapmasından korkuluyor. Elektrik ve telefonların kesildiği şehre ulaşılamıyor. Esad rejiminin başlattığı katliam operasyonunda Suriye ordusuna bağlı tanklar şehrin her köşesini bombalıyor, halk ise tek çareyi şehirden kaçmakta buluyor. Suriye rejimi tüm uyarılara rağmen özellikle Humus kentinde 11. günü dolduran katliama da bir türlü son vermiyor. Hama, Humus, Bab Amro, Halidiye ve başkent Şam’ın Zabadani bölgesinde durum hayli vahim... Suriyeli muhalif aktivistler, dün Suriye ordusuna bağlı birliklerin Hama kentinde düzenlediği operasyonlarda 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Aktivistler, Firdevs kentinde yönetim karşıtı gösteriler düzenlendiğini ve güvenlik güçlerinin gösteriyi dağıtmak için müdahalede bulunduğunu aktardı. Bunun yanı sıra Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin ülkenin güneyinde bulunan Dera kentinin El Beled bölgesindeki operasyonlarında 50 yaşında bir adamın yaşamını yitirdiğini kaydetti. Öte yandan katliam devam ederken Beşar Esad’ın yeni anayasa için 26 Şubat’ta referanduma gidileceğini belirtmesi uluslararası çevreler tarafından çok gülünç bulundu.

KADIN VE ÇOCUKLAR ŞEHRİ TERK EDİYOR

Suriye ordusunun taş taş üzerinde bırakmadığı Dera’da ölüm kalım savaşı veren halk, çoluk çocuk kamyonetlere binip şehri terk ediyor. Ordunun rastgele ateş açtığı şehirde en çok zararı kadınlar ve çocuklar görüyor.

Türkiye



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs