En Sıcak Konular

Çin'den önemli ziyaretçi

16 Şubat 2012 17:37 tsi
Çin'den önemli ziyaretçi Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping'in 20 Şubat'ta Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Başkan Yardımcısı Şi'nin, ABD, İrlanda ve Türkiye'yi kapsayan ziyaret turu çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle 20-22 Şubat 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Devlet Başkan Yardımcısı Şi ile 21 Şubat 2012 tarihinde yapacağı görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı ifade edilen açıklamada, konuk Devlet Başkan Yardımcısı'nın, aynı gün TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Şi'nin 22 Şubat 2012 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek Türk-Çin İş Forumu'na katılarak Türk ve Çinli iş adamları ile yatırımcılara hitap edeceği ve aynı gün İzmir'e geçeceği belirtilen açıklamada, Türkiye-ÇHC ilişkilerinin, son dönemde karşılıklı üst düzey ziyaretlerle ivme kazandığına ve 2010 yılında "stratejik işbirliği" seviyesine yükseltildiğine dikkati çekildi.

2011 yılının iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 40. yıl dönümü olarak kutlandığı belirtilen açıklamada, 2012 ile 2013 yıllarının ise sırasıyla "Türkiye'de Çin Yılı" ve "Çin'de Türkiye Yılı" olarak ilan edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, "Sayın Şi'nin ÇHC Devlet Başkan Yardımcısı sıfatıyla ülkemize gerçekleştireceği bu ilk ziyaret, ikili gündemde yer alan konularda ilk ağızdan bilgi ve görüş alışverişine imkan sağlayacak ve ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde stratejik işbirliği temelinde çeşitlendirilmesine katkıda bulunacaktır" denildi.

A.A.



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs