En Sıcak Konular

'28 Şubat'ta uyarıda bulunmuş olabiliriz'

16 Şubat 2012 17:11 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili askerden kendisine gelen mesajı açıklaması tartışmaya neden oldu.

DYP eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci Kamalak'a bu sözü söyleyip söylemediğini hatırlayamadığını belirten Ekinci, "Belki uyarıda bulunmuş olabiliriz. Ama bu sivrilik de değildir tabi." dedi.

Kamalak'ın 28 Şubat'ta askerlerin mesajını Hasan Ekinci'nin kendisine "Yeriniz belli ama, Yassı ada mı başka bir yer mi bilemem' ifadeleriyle getirdiğini açıklamasının ardından Ekinci, CİHAN'a açıklamalar yaptı. Refah Partisi yetkililerinin konuşmaların da daha dikkatli olmasını istediklerini kaydeden Ekinci gerekçeyi de şöyle açıkladı: "Koalisyon hükümetiydik. Tabiî ki koalisyon ortakları olarak zaten bize niçin bunlarla koalisyon yaptınız diye kızan çevreler vardı. Asker dahil her kesimden. Niçin Refah ile la koalisyon yaptınız diyenler, ülkeyi buraya götürecekler diyorlardı. Biz diyorduk ki 'Bizim protokolümüz var hiçbirşey yapılamaz. Biz Cumhuriyetin değerlerinden taviz vermeyiz yaptırmayız derdik. Bu konuşmalar içerisinde tabi 28 şubat'a yakın bazı hareketler oluyordu. Tank yürüyor, bu yapılıyor. Dolayısıyla biz ortaktı tabi ortak olarak onların söyledikleri bizi hemen diyorlardı ki 'bize ne dediler diye' Belki uyarıda bulunmuş olabiliriz. Ama bu sivrilik de değildir tabi. Ama 28 Şubattan sonra faturayı kime kestiler. Doğru yola kestiler. Ondan sonra da aynı zihniyet tek başına iktidar."

BEN DAHA ÇOK ERBAKAN İLE KONUŞURDUM

Meclis Genel Kurul'unda o konuşma geçti mi? sorusuna "Tam olarak hatırlayamıyorum. Ben konuşsam Kamalak ile konuşmazdım. Benim daha yakın dostlarım vardı onlarla paylaşırdım. Bazı konularda Erbakan ile bile şey ederdik. Dolayısıyla onu tam olarak hatırlayamıyorum. Biz DYP olarak Refah ile koolisyon yaptığımız zaman başında da sonra da 28 Şubat'a yakın sürelerde daha çok eleştiriler oldu. Diyorlardı ki 'Bu işin faturasını size ödetiriz.' diyenler oldu. Onların ne olduğunu ne olduğunu biliyoruz onlarla koalisyon yapacaktınız. Asker de vardı." cevabını verdi.

KARADAYI: BİZ REFAH YOLDAN BAKAN KABUL ETMEZDİK

Ekinci ardından Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ile 28 Şubat sürecinde yaşadığı bir anıyı paylaştı: "Karadayı bana biz sizi destekledik. Siz terör mücadelesi yaptınız. Hatta bizlerde size rey veririz. Ama onlarla koalisyon yapmayacaktınız. Biz de dedik ki biz yapmazsak başkaları yapacaktı dedik. Kara Kuvvetleri Komutanı bizim hemşehrimizdi. Kara Kuvvetleri Komutanı'nı ziyaret ettim. Refah yolda Bakan kabul etmediklerini söylediler. Hemşehrim kara kuvvetleri komutanım olunca orda konuşmalar oluyor tabi."

Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,032 µs