En Sıcak Konular

Erdoğan, Cem Uzan'a ailesini sordu

23 Haziran 2007 15:32 tsi
Erdoğan, Cem Uzan'a ailesini sordu Başbakan Erdoğan, Elazığ'da mitinginde CHP lideri Deniz Baykal ile Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a yüklendi. Erdoğan, 'beyefendi' dediği Uzan'a ailesini sordu:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, terör örgütüne karşı hep beraber dimdik duracağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Elazığ İstasyon Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, insanlar arasında ayrımdan yana olmadıklarını söyledi.

Türkiye'nin 36 etnik unsurdan meydana geldiğini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Bir olacağız, beraber olacağız. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Zazasıyla, Abazasıyla, Boşnağıyla hep birlikte. Ama bizim bütün bunların üstünde bir ve beraber kılan bir kimliğimiz var. Nedir o? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, söyledikleri ifadeleri meydandaki vatandaşların da tekrarlamalarını isteyerek, ''Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bu anlayışla geleceğe yürüyeceğiz'' dedi.

''15 BİNE YAKIN İNSANIMIZI KAYBETTİK''

Erdoğan, şunları kaydetti: ''Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, terör örgütüne karşı hep beraber dimdik duracağız. Bunun şüphesiz ki bize madden, manen bir faturası oluyor ama er veya geç bunun da üstesinden geleceğiz. Yeter ki biz el ele, kol kola, omuz omuza duralım. Bakıyorsunuz bu arada yıllardır ihmale uğramış ve şehitlerimiz arasında polisimizle, askerimizle, köy korucumuzla, vatandaşlarımızla bugüne kadar 15 bine yakın insanımızı kaybettik. Köy korucularımız ihmal ediliyordu, onları sosyal güvence kazandırdık. Çünkü devlet olarak bu bizim için bir sorumluluktu. Bunu da yerine getirmenin hamdolsun bahtiyarlığını yaşıyoruz.''

BAYKAL VE UZAN'A YÜKLENDİ

AK Parti iktidarınden önce 22 bankanın dolandırıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a imalı bir şekilde yüklendi.

Erdoğan, "Biri meydanlarda dolaşıyor. Babası, kardeşleri hepsi kaçak. Niye burada değiller. Madem buradaki mallar senin mülkünse niye burada değiller. Niye Türk adaletini güvenmediler. İmar Bankası kime aitti. İmarzedelere kim ödeme yaptı. Bu beyefendi Türk yargısıyla değil, yurtdışında kendine göre bazı yolları arıyor. Bu millet yutmayacak 22 Temmuz'da gereken cevabı verecek. Çok aldatıldık. Ama bundan sonra aldatılmayacağız" dedi.

Anamuhalefet lideri Deniz Baykal'a yüklenen Erdoğan, Baykal'ın bakanlık yaptığı dönemlerde Türkiye'nin kıtlık yaşadığını belirtti.

Baykal'ın Enerji, Maliye ve Dışişleri Bakanlığı yaptığını hatırlatan Başbakan, "Onun bakanlık yaptığı dönemde Türkiye'nin dışardaki itibarını nasıl çökertiğini çok iyi biliyoruz. Çökertmişler bizi. Sayın Baykal Dışişleri Bakanlığı yaptığı zaman Gümrük Birliği benimdir dedi. Şimdi onu da inkar ediyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin nüfusunun azalmasını istemediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, görevlerinin insanların hayat seviyesini yükseltmek olduğunu belirterek, "Biz bu ülkenin nüfusunun azalmasından yana değiliz. Avrupa'nın nüfusu yaşlandı. Şimdi ah vah ediyor. Böyle giderse 30 yıl sonra bizim nüfus da yaşlanır. Şimdi dünyanın en genç ülkeleri hangileri. Çin ve Hindistan. Sıkıntı var ama çaresini biz düşüneceğiz, biz bulacağız." ifadesini kullandı.

Haber7



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs