En Sıcak Konular

Kemal Kılıçdaroğlu: CHP yerinde sayıyor!

16 Şubat 2012 16:06 tsi
Son anketleri değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "oylarımızda bir gerileme yok, ama belirgin bir artış da yok" diyerek partisinin yerinde saydığına işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin oylarında bir gerileme olmadığını ancak belirgin bir artışın da bulunmadığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, NTV'nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yapılacak iki tüzük kurultayının hatırlatılarak, ''CHP'deki tüzük tartışmaları partiyi yıpratıyor mu?'' yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, ''tüzük değişikliğinin neden yapıyoruz, olaya böyle bakmak lazım. Eğer bir tüzük değişikliğini örgütün istediği şekilde, daha demokratik bir yapının oluşması için yapıyorsak bu CHP'yi yıpratmaz, diğer siyasi partilere örnek olur'' dedi.

Hazırlanan ilk taslağı CHP intraneti üzerinden örgütle tartıştıklarını, komisyon oluşturduklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, demokrasi şöleni içerisinde kurultayı yapacaklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, delegelerin imzasıyla istenen ikinci kurultayın da toplanacağını, herhangi bir sorun olmadığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Kurultay sonrası tartışmalar devam eder mi?'' yönündeki bir soruyu yanıtlarken de CHP'deki tartışmaların, parti içinde bir sorun varmış gibi yansıtılmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Kendilerine neden sık kurultay topladıklarının sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Kurultay, demokrasinin bir gereğidir, kurultay toplamak ayıp bir şey değildir'' dedi.

Tartışmaların demokrasilerde olabileceğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Ama kırıcı, kısır tartışmalar olursa bunlara izin vermeyeceğim, ama bir süre sonra, şimdi değil'' ifadelerini kullandı.

''Bu dönem sizin için kalfalık dönemi mi, ustalık dönemi ne zaman başlayacak?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, yapacakları kurultayın bir tüzük kurultayı olduğunu, herhangi bir seçimin söz konusu olmadığını, asıl olağan kurultayın ise büyük bir olasılıkla sonbaharda olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine hazırlanan tüzük taslağının yarın Parti Meclisi'nde, cumartesi günü de milletvekilleri ile yapılacak toplantıda görüşüleceğini bildirdi.

Başka bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, tüzük konusunda eski genel başkan Deniz Baykal'dan henüz öneri gelmediğini, ama büyük bir olasılıkla ondan da önerilerin geleceğini belirtti.

Önder Sav'ın açıklamaları

''Önder Sav'ın delegeler üzerinde bir etkisi var mı? 'CHP Mustafa Kemal Atatürk'e kalmadı, Kemal Kılıçdaroğlu'na kalmaz' dedi. Bu sözün sizin üzerinizdeki etkisi nedir?'' şeklindeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, ''Doğru bir söz, hiç bir makam hiç bir kişiye kalıcı değildir. Bütün mesele şudur, geride hoş bir seda bırakıyorsanız, güzel olan da odur'' dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisinden önce olduğu gibi sonra da yine yeni başkanların olacağını söyledi.

Sav'ın ''17 kişi parti meclisine seçildikleri gün CHP üyesi bile değildi'' sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, bugün bir gazetede de böyle bir haberin yer aldığını ve konuyu yeni duyduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, tüm PM üyelerinin, parti üyesi olduğunu kaydetti.

''2008'de tüzüğü değiştiren isimler, şu anda tüzüğü değiştirmek istiyor''  denmesi üzerine Kılıçdaroğlu, varolan tüzüğün kimseyi mutlu etmediğini, CHP'nin kaldırabileceği türden bir tüzük olmadığını söyledi.

Tüzükte, 3 dönem üst üste başkanlık ve milletvekilliği yapanların bir daha aday olamaması yönünde bir değişiklik yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin tartışmaların yer aldığını, buna kurultayda karar verilebileceğini bildirdi.

CHP'nin oy oranları

Bazı anketlerde CHP'nin oy kaybettiği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bütün anketlere saygım var, anketlerden yararlanmaya çalışıyoruz. Ama bizim gördüğümüz kadarıyla oylarımızda bir gerileme yok ama belirgin bir artışın olmadığını da açık yüreklilikle ifade edeyim'' dedi.

Seçimlerde bekledikleri oyu alamadıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, eksikliklerini görerek, halka projelerini daha fazla anlatmaları gerektiğini kaydetti.

''CHP'nin geçmişiyle yüzleşmesi gerektiği'' yönünde çağrılar olduğunun hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, geçmişleri ile hiç bir zaman utanç duymadıklarını geçmişleri ile her zaman övündüklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''geçmişleri ile ilgili varsa bir şey hesaplaşabileceklerini, bundan kaçmadıklarını'' kaydetti.

''Danıştay'da bir böcek bulundu, sizde dinlemeler konusunda partide veya evinizde bir önlem aldınız mı?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Evimizde önlem almadık, böcek bulunabilir. AKP'nin iktidar olduğu bir ülkede bunlar normaldir. Anormal değildir'' diye konuştu.

Başbakan'ın genişletilmiş il başkanları toplantısında kendisini adım adım izlediğini söylediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, bunu kimsenin eleştirmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Danıştay'da böcek bulunmuş, bulunabilir, koyan belli'' dedi.

Başbakan'ın sağlık durumu

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın rahatsızlığı durumunda ilk arayan isimlerden biri olduğunun anımsatılarak, ''Merak ediyoruz, bu telefon konuşmaları nasıl geçiyor?'' sorusunu, ''İnsani boyutla, siyasi boyutu ayırmamız lazım, bizler insanız herkesin sağlık sorunu olabilir. Benimde, sayın Başbakan'ın da sizinde...İnsani boyut içinde bakmamız lazım. Onun bir an önce sağlığına kavuşması, görevinin başına dönmesi bizim için önemli, ülke için de önemli. Bir Başbakan'ın uzun süre görevinden ayrı kalması doğru bir olay değildir. O açıdan insani boyutunu düşündüğümüz zaman budur... Siyasi boyutu farklıdır...'' ifadelerini kullandı.

Twitter'daki mesajlarının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, twitter'dan sadece kendisinin onay verdiği metinlerin yayımlandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 350 sayfalık parti programlarını da geleceğe yönelik iddialı hedefleri olan bir program şekline getireceklerini sözlerine ekledi.


AA

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,567 µs