En Sıcak Konular

Arap basını: Muhalefeti silahlandırın

16 Şubat 2012 15:08 tsi
Arap basını: Muhalefeti silahlandırın Arap basınından, Suriye muhalefetinin silahlandırılması çağrısı.

Eşşark El Avsat gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Tarık El Humayid, "Suriye muhalefetini silahlandırın. Hemen şimdi" başlıklı makalesinde, her gün onlarca kişi ölürken vakit kaybedilmemesi gerektiğini belirtti.

Yazıda, ''Bu çağrı Suriye halkının bütün dostlarınadır: Muhalefeti silahlandırın, hemen şimdi silahlandırın'' diyen Humayid, silahlandırmanın bir ''seçenek'' olmaktan çıkarılması gerektiğini savundu.

"VAKİT, BAAS VAHŞETİNİ DURDUMA VAKTİDİR"

Çin'i kınamanın veya Rusya ile pazarlık yapmanın zamanı olmadığını, muhalefeti bir an önce silahlandırmak gerektiğini savunan Humayid, '''Bugün aralıksız Humus bombardımanında 11. gündeyiz. Sadece Humus değil, Hama da bombalanıyor, tarihin tekerrürüne sahne oluyor. İdlib de öyle, Şam da nasibini alıyor bu vahşetten. Her ne kadar basında fazla yer almadıysa da Halep'te de ölüler artıyor. Vakit Baas vahşetini durdurma vaktidir'' ifadesini kullandı.

Muhalefetin silahlandırılmasıyla bir mezhep kavgası veya bir iç savaş çıkmayacağını, aslında savaşın zaten 11 aydır sürdüğünü belirten Humayid, şöyle devam etti:

"ÖLÜ SAYISI 8 BİNİ GEÇTİ"

''Ölü sayısı sekiz bini geçti. Halkı korumak istiyorsanız, sivilleri, insanları korumak istiyorsanız muhalefeti silahlandırırsınız. Rejim bizi terörist diye adlandırıyor. Baas rejimi geçtiğimiz hafta cumartesiye kadar devrim kuruntusunu bitireceğini söylüyordu, şimdi dört gün daha verin diyor bana, sürekli yeni tarihler, ama hala direniyoruz. Rejim olanca gücüyle saldırıyor, toplu katliamlar gerçekleştiriyor, dünya kamuoyu tam olarak neyi bekliyor, dostlar! Neyi bekliyorsunuz siz? Suriye halkının dostları, özgür Suriye ordusunu bir an önce silahlandırmalıdır. Halkını öldürmek istemeyen on binlerce asker, ordudan ayrılıyor, ovalarda firari durumdalar, ama silahsızlar.''

Şebbiha ve Dördüncü Fırka güçlerinin adeta firari asker avına çıktığını aktaran Humayid, ''19 yaşında çocuklar halkımızı öldürmeyiz diye firar ettiler. Ova da silahsız bir asker ölmekten başka ne yapabilir dostlar, bu savaşı kim başlattı? Özgürlük nedir? Sakın bize Suriye'de muhalefeti silahlandırabileceğimiz bir Bingazi yoktur demeyiniz. Humus özgürdür, Suriye ordusu sadece dışarıdan bombalayabiliyor, Zebedani özgürdür, birçok bölge böyledir. Artık bahanelere, siyasi dengelere sığınmanın zamanı değil, boğuluyoruz. Neredesiniz!!'' dedi.

Bugünün, Suriye halkının kendini savunma günü olduğunun altını çizen Humayid, ''Rusya güya içişlerimize müdahale etmemek için dış müdahaleyi veto ediyor ve biz ölüyoruz. Sizce bu, dış müdahale değil midir?'' diye sordu.

Kaynak: AA



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs