En Sıcak Konular

Barak'a suikast son anda önlenmiş

16 Şubat 2012 13:59 tsi
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın geçtiğimiz günlerde Singapur’a yaptığı ziyaret sırasında düzenlenecek bir suikast girişiminin son anda önlendiği öne sürüldü

Ynetnews’un, Kuveyt’in El Ceride gazetesinden aktardığına göre, yerel yetkililerle işbirliği yapan İsrail istihbarat dairesi Mossad, Singapur Hava Gösterisi sırasında düzenlenecek suikastı son dakikada önledi.

Gazete haberini, yüksek mevkideki İsrailli savunma yetkililerinin ifadelerine dayandırdı.

Haberde ayrıca, Barak’ın ziyareti öncesi İsrailli istihbarat ajanlarının Singapurlu yetkililerle temasa geçerek, kendilerine “İranlılardan ve Hizbullah militanlarından oluşan bir grubun İsrail Savunma Bakanı’na bir suikast düzenlemeyi planladığı yönünde çok gizli bilgiler” verdiği iddiasına yer verildi.

PROGRAMINI ELE GEÇİRMİŞLER

Önlenen suikastla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin elinde Barak’ın ziyaret programı hakkında çok detaylı bilgi olduğu da ifade edildi.

Barak’ın Singapur’dan önce ziyaret ettiği Bangkok’ta, birkaç gün içinde İsrail vatandaşlarını hedef aldığı öne sürülen patlamalar olması da dikkat çekti.

MOSSAD DİREKTÖRÜ HİNDİSTAN'I UYARMIŞ

Haaretz’in haberine göreyse, Times of India gazetesi, Mossad Direktörü Tamir Pardo liderliğindeki bir istihbarat heyetinin kısa bir süre önce Hindistan’a giderek, İsraillilere yönelik bir saldırı konusunda uyarılarda bulunduğunu yazdı.

Ancak, saldırının Hindistan’da gerçekleştirilebileceği ihtimalinden kesinlikle bahsedilmedi.

Hindistanlı yetkililer, Pardo’nun yerel istihbarat birimlerinin şefleriyle görüştüğünü ve İsrail vatandaşlarının kendilerini Türkiye, Kafkaslar ya da Güney Amerika’ya kıyasla Hindistan’da daha güvende hissettiğini söylediğini iddia etti.

ÖNCE İRAN VE GÜRCİSTAN, SONRA TAYLAND

Bu hafta başında İsrail’in Yeni Delhi ve Tiflis’teki büyükelçilik çalışanlarına bombalı saldırılar düzenlendi. Bu olaydan bir gün sonraysa Bangkok’ta üç patlama oldu. İranlı bir grubun İsrailli diplomatları hedef alan bombalı saldırılar düzenlemek istediği ancak bombaların erken infilak ettiği bildirildi.

İsrail, üç saldırıdan da İran’ı sorumlu tuttu. Tahran ise bu iddiaları yalanladı, İsrail’in kendi büyükelçiliklerini vurdurmuş olma ihtimalini ortaya attı.

Kaynak: H.Planet



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,769 µs