En Sıcak Konular

İlaçta 10 puanlık KDV desteği

16 Şubat 2012 13:57 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İlaç üretiminde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelere uygulanan KDV oranını, yüzde 18'den yüzde 8'e düşüreceklerini bildirdi.

Maliye Bakanı Şimşek, “İlaç üretiminde kullanılan ana girdilere yüzde 18 oranında KDV uygulanması, ilaçların Türkiye'de üretimi yerine, ithaline yol açıyor. Düzenleme, yerli ilaç üretimini teşvik edecek. KDV indirimi, cari açığın azaltılmasına da katkıda bulunacak” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, ilaç üretiminde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde  kullanılan ham maddelere uygulanan KDV oranının, yüzde 18'den yüzde 8'e  düşürüleceğini bildirdi. Şimşek, konuya ilişkin taslağın Bakanlar Kuruluna gönderildiğini de  belirtti.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı  tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen ilaçların yüzde 8 oranında  KDV'ye tabi tutulduğunu kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu ürünlerin üretiminde kullanılan etkin  madde ile etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelerinde ise ilgili Bakanlar  Kurulu Kararının listelerinde yer almaması nedeniyle, yüzde 18 oranında KDV  uygulandığını söyledi.
        
“İlaç üreticileri aleyhine olan durum, ortadan kaldırılacak”

İlaç imalinde kullanılan ana girdilere yüzde 18 KDV oranının  uygulanmasının, ilaçların Türkiye'de üretimi yerine, ithaline yol açtığına dikkat  çeken Şimşek, düzenlemeyle, ilaç üreticileri aleyhine gelişen bu durumun ortadan  kaldırılacağını söyledi.
       
KDV indirimi, cari açığa da ilaç olacak
       
Maliye Bakanı Şimşek, Bakanlar Kurulu'na gönderilen tasarıyla Türkiye'de  ilaç üretimini artırmanın amaçlandığını belirtti. Şimşek, ilaç üretiminde  kullanıldığı Sağlık Bakanlığından alınacak yazılar ile belgelendirilen etkin  maddeler ve etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelere uygulanmakta olan KDV  oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirileceğini söyledi.

Bakan Şimşek, “Yapılan bu düzenleme, yerli ilaç üretimini teşvik edeceği  gibi cari açığın azaltılmasına da katkıda bulunacak” dedi.


Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs