En Sıcak Konular

Mersin'de bombacılar yakalandı

16 Şubat 2012 12:04 tsi
Mersin'de pazartesi günü bir evde ele geçirilen 27 el yapımı bombayı yapanlar yakalandı.

El yapımı bombaları, dün bir evin çatısında yakalanan terör örgütü yandaşı 2 kişinin yaptığı tespit edildi. Şahısların yer göstermesi sonucu başka bir evde 11 adet daha el yapımı bomba bulundu.Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Şubat'ta Mersin'i kana bulayacak terör örgütü yandaşlarına fırsat vermedi. Çevik Kuvvet ve mobil ekiplerle kenar mahallelerde sıkı güvenlik önlemi alınca örgüt yandaşları ortalığı karıştırmakta başarılı olamadı. Atılan taş, bomba ve molotoflardan vatandaşların etkilenmemesi için gaz bombası kullanmayan ekipler, örgüt yandaşlarını yakalamaya yönelik çalışma yaptı. Bunda başarılı olan ekipler bombacıları evin çatısında yakalamayı başardı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Şubat'ta kendilerine parça tesirli bomba ve molotof atan şahısları sıkı takibe alarak, Şevket Sümer Mahallesi'ndeki ara sokakta bulunan bir evin içine girdiklerini belirledi. Eve baskın düzenleyen ekipler, 12 kişiyi evin çatısında yakaladı. Çatıda çok sayıda patlayıcı ve molotof da ele geçirdi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya çekilen şahıslardan 2'sinin pazartesi günü Hal Mahallesi'ndeki bir evde ele geçirilen 27 bombayı yapanlar olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şahısların yer göstermesi sonucu yine Şevket Sümer Mahallesi'ndeki başka bir evde yapılan aramada 11 adet daha el yapımı bomba bulundu. Etkisiz hale getirilen bombalar, incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü. Ayrıca şahısların çok sayıda araç kundaklama olayına karıştığı belirlendi.

cihan

Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs