En Sıcak Konular

Meclis'te Hakan Şükür kavgası!

15 Şubat 2012 23:17 tsi
TBMM Genel Kurulunda AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında ''Hakan Şükür'' polemiği yaşandı.

Genel Kurulda Türkiye ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Arasında Ortaklık Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, görüşmeler sırasında CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'e eleştiriler yönelttiğini söyledi.

Şükür'ün rahatsız olduğu için evinde bulunduğunu ifade eden Bahçekapılı, ''Burada olduğunu zaman yüreğiniz varsa aynı sözleri tekrar edersiniz ve cevabınızı alırsınız'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, sataşma olduğu gerekçesiyle söz alarak, Bahçekapılı'nın ''başka partilerden gelenleri partinizde yönetici yaptınız'' dediğini aktardı. ''Siz CHP'nin genel sekreterliğini yapmış kişiyi bakan yaptınız'' diyen İnce, ''Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, siz sayın Bahçekapılı, doğma büyüme AKP'li misiniz? Bir dönem aynı partide görev yapmadık mı?'' sorularını yöneltti. İnce, şöyle devam etti:

''Kusura bakmayın ben Hakan Şükür'ü bu kürsüde aylık takibe aldım. 4 komisyon toplantısının üçüne katılmamış. 35 açık oylama yapılmış 25'ine katılmamış. Hiç soru önergesi, araştırma önergesi vermemiş. Bir defa yerinden bir dakikalık konuşma yapmış. 11 milyar maaşı beğenmemiş 200 milyar TL'ye gitmiş televizyonda yorumculuk yapmış. Ben dilekçe vereceğim okulda ücretsiz ders vereyim diye, Meclis Başkanlığı bana izin vermeyecek ama Hakan Şükür'e ayda 200 Milyar TL'ye yorum yaptıracaksınız. Yazık, hangi vicdan bunu kabul eder?

Ben Hakan Şükür'ü görmek için Meclisi kapatıp TRT 3'de Hakan Şükür'ün futbol maçlarını seyredemem. Gelecek bu kürsüye buradan konuşacak. 'Başbakan izin vermiş...' Başbakan izin veremez, izin makamı Meclis Başkanlığıdır. Bizler genel başkanların marabası değiliz, yasamanın üyesiyiz.''

-''Size de öneriyorum''-


Ayşenur Bahçekapılı yeniden söz alarak, ''Hakan Şükür'ü eleştirmeyin'' demediğini, kendisini burada olduğu zaman eleştirilirse, o zaman cevabının alınmış olacağını söylediğini ifade etti.

Bahçekapılı, ''Bakın geçmişte CHP'de, SHP'de oldum. Şimdi AK Parti'deyim. Çünkü CHP'nin söyledikleriyle yaptıkları arasında korkunç bir fark vardı. CHP 'ben sosyal demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten yanayım' diyordu ama bunları gerçekleştiremiyordu. Ben AK Parti'ye geldiğimde CHP ile yollarımı çoktan ayırmıştım. Ben bu partideyim. Bu partide olduğum için gurur duyuyorum. Çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Size de bunu öneriyorum'' diye konuştu.

aa



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs