En Sıcak Konular

En büyük istihbarat örgütü

15 Şubat 2012 16:01 tsi
En büyük istihbarat örgütü Ulaştırma Bakanı Yıldırım: "Sosyal paylaşım siteleri istihbarat örgütüne dönüşüyor. Burada da millileşmenin ne kadar önemli olduğunu özellikle çizmek istiyorum"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi kullanıcılarına kritik bir uyarı da bulundu. Bir sosyal paylaşım sitesinin kişisel bilgileri güvenilir yerlerle paylaşabileceğini açıkladığını belirten Yıldırım, "Sosyal paylaşım sitesi bir istihbarat örgütüne dönüşüyor. Burada da millileşmenin ne kadar önemli olduğunu özellikle çizmek istiyorum." uyarısında bulundu.

Rixos Otel'de IPV6 konferansına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bileşim sektöründe gelinen noktayı açıkladı. Sabit telefon abone sayısının 14 milyon 845 bine gerilediğini söyleyen Yıldırım, 2003 yılında sabit telefon abonesini 23 milyon seviyesinde olduğunun altını çizdi. Mobil abone sayısının ise 23 milyondan 65 milyon 451 bine ulaştığına dikkat çeken Yıldırım, 2G ve 3G kullanıcı sayısının birbirine eşitlendiğini kaydetti. Genişbant internet abonesinin 18 milyon 280 bin 116 olduğunu, nüfusun 50 milyonun genişbant kullanıcısı durumunda olduğunu kaydeden Yıldırım, kablo internet abonesi çok düşük kaldığını bunu arttırmak gerektiğini söyledi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELİRİNDE KİŞİSEL BİLGİ PAYLAŞMAYIN UYARISI

Arap Baharının kıvılcımının sosyal medyada yakıldığını ifade eden Yıldırım, "bu siteler kullanıcılarla ilgili her türlü tasarrufu yapacaklarını açıkladı. Yapacakları tasarruflardan birisi bakın ne? Sosyal paylaşım sitesi güvenilir yerlerle kullanıcı bilgilerini paylaşabilirim. Sosyal paylaşım sitesi bir istihbarat örgütüne dönüşüyor. Burada da millileşmenin ne kadar önemli olduğunu özellikle çizmek istiyorum. Her türlü bilgilerimizi sırrımızı, birileriyle paylaşıyoruz o da ben bunları istediğim güvenilir yerlerle size sormadan paylaşırım. Eğer bunu kabul ediyorsanız bizimle çalışmaya devam edin. Etmiyorsanız Allah selamet versin. Bunun tedbirini almak bize düşüyor. Bu konuda önemli görevler üstlenmeliyiz. Biz küreselleşmeye karşı değiliz dayatmalara karşıyız." bilgisi verdi.

Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs