En Sıcak Konular

İHH, 165 milyon yetim için seferber oldu

15 Şubat 2012 15:55 tsi
Savaş, kıtlık, yoksulluk ve felaketlerin yaşandığı dünyada yetim kalan çocukların sayısı 165 milyonu buldu. İnsan tacirleri, organ mafyaları ve misyonerlerin kıskacında ölüm ve modern kölelikle karşı karşıya kalan yetim çocuklara İHH İnsani Yardım Vakfı s

2012 yılı itibariyle Türkiye dahil 36 ülke ve bölgede 23 bini aşkın yetim çocuğu düzenli destek kapsamına alan İHH, Sponsor Aile Sistemi uygulamasıyla yetimlere sistemli yardımlar gerçekleştiriyor. İHH, bu yıl da 1 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında başlattığı ‘Yetimlere Dünyanızda Yer Açın’ kampanyasıyla yetimlerin seslerine ses verecek hayırseverlerle yetim çocukları buluşturmayı planlıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı savaş, doğal afet ve yoksulluk nedeniyle yetim kalan çocuklara sınır tanımaksızın destek oluyor. Haiti’den Endonezya-Açe’ye kadar dünyanın en ücra coğrafyalarına kadar yetim çalışması yapan İHH, Ekim ayında Van’da yaşanan deprem sonrasında yetim kalan çocukların tamamını da yetim destek sistemine dâhil etti. Farklı coğrafyalarda 8 yetimhanesi bulunan İHH’nın Afganistan, Patani (2), Somali ve Malavi’de 5 yetimhane inşası da devam ediyor. İHH yetim çalışmaları yetim çocukların yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine olanak sağlıyor. Ayrıca yetim ailelerini de destekleyerek, yetimlerin kendi yuvalarında yetişmeleri için gayret gösteriyor. Dünya genelinde 100 milyon çocuk aile ortamından uzakta, her türlü tehlikeyle karşı karşıya yaşam mücadelesi veriyor.

İHH, bugüne kadar bağışçılarının desteğiyle 23 bini aşkın yetim çocuğu desteklerken, geriye kalan binlerce çocuğu da hayırsever bağışçılarıyla buluşturmayı hedefliyor. “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyasıyla yetimleri gündemimize taşıyan İHH, bu yıl da 1 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında dünya genelinde yetim seferberliği ilan etti.

İHH, felakete uğrayan insanlara acil yardım ulaştırırken bir yandan da insan tacirlerinden, organ mafyasından ve misyoner kuruluşlardan önce yetimlere ulaşmak ve onlarım tüm ihtiyaçlarını gidermek için 1992 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Yetim kalan çocukların da temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesine yönelik çalışmasıyla bu çocukların kendi topraklarında kültürlerinden kopmadan yaşamalarına olanak sağlıyor.

İHH bugüne kadar dünya genelinde 36 ülke ve bölgede 23.401 yetime ulaştı. Ayrıca 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocukların mağduriyetlerini, eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeye çalışan İHH, dünyanın farklı bölgelerinde mağdur olan yetim çocukları Sponsor Aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına alıyor.

İHH ekipleri yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde karşılaştığı yetim çocuklarla özel olarak ilgileniyor. Hayırsever ailelerin desteğiyle bir yıllık bakımını üstlendiği 23.401 yetim çocuk geleceğe umutla bakıyor.

İHH başlattığı “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyası ile en az 5 bin yeni yetim çocuğu düzenli destek kapsamına dahil etmeyi hedefliyor. Dünya genelinde hala yüz binlerce yetim çocuk hayata tutunmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Dileyen hayırseverler ayda 90 TL’lik bir destek sağlayarak Türkiye dahil diledikleri bir coğrafyadaki yetim bir çocuğa destek verebiliyorlar. Ya da yine kampanya çerçevesinde tüm operatörlerden “YETIM” yazıp 3072’ye göndererek çocuklar için 5 TL’lik bir destek sunabiliyorlar.



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,425 µs