En Sıcak Konular

Gizli YAŞ mağdurları, AİHM'e gidecek

15 Şubat 2012 15:20 tsi
Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları ve yargı yoluna kapalı idari işlemlerle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden ilişiği kesilenlerle ilgili çıkarılan kanun, gizli YAŞ mağdurlarını kapsamıyor.

 Özellikle, 28 Şubat sürecinde birçok subayın YAŞ toplantılarına getirilmeden, sıralı sicil yoluyla TSK'dan ilişiği kesildi. Gizli YAŞ mağdurları haklarını alabilmek için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne gitmeye hazırlanıyor.

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, tarihe post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat'ın yıldönümünde AİHM'e başvuracaklarını açıkladı.

Kendilerinin, geçtiğimiz Mart ayında çıkarılan 6191 sayılı yasanın geçici 32. maddesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilenlere bazı özlük haklarını veren yasanın kapsamı dışında bırakıldıklarını dile getiren Kahramaner, ikinci kez mağdur edilen kararname mağdurları olarak, 28 Şubat 2012 Salı günü dava dilekçelerini hazırlayıp AİHM'e müracaat edeceklerini belirtti.

Özellikle olağanüstü dönemlerde mahkeme kararı olmadan, adeta gizli YAŞ kararları ile TSK'dan tasfiye edildiklerini anlatan Kahramaner, söz konusu yasanın çıktığı günden beri verdikleri haklı mücadelenin dikkate alınmadığını vurguladı. İstemeseler de AİHM'e müracaat etmek için mecbur bırakıldıklarını ifade eden Kahramaner, şöyle devam etti:

"Bugün haklı davamızda sesimizi duymamak için kulaklarını tıkayanlar, şunu iyi bilsinler ki sessiz bekleyişimiz, terbiyemiz ve sabrımızdan kaynaklanmıştır. Ancak sanılmasın ki bu sabır ebedidir. Mazlumların ahını alanlar, mağduriyetimizi katmerleştirenler elbet bir gün bunların hesabını vereceklerdir. Düne kadar talep ettiğimiz yeni bir düzenleme için komik gerekçeler öne sunanlar, AİHM'e göndereceğimiz yüzlerce dilekçeye nasıl bir savunma yapacaklar; çok merak ediyoruz. Burdan, sağduyu ve vicdan sahibi tüm yetkililere sesleniyorum; kulaklarınızı tıkayarak, gözlerinizi kapayarak bu mağduriyetleri çözümsüzlüğe götüremezsiniz. İstenildiğinde bir gecede kişilere özel yasalar Meclis'te jet hızıyla çıkarılabiliyorsa, yıllarca haksız yere mağdur edilmiş re'sen emekli TSK mensupları için de bir düzenleme yapılabilir. Lütfen biraz empati yapın, kanayan bu yarayı tedavi edin. Devletimizi, uluslararası mahkemeye şikayet etme durumunda bırakmayın. Hak ve adalet elbet bir gün tecelli edecektir. Gelin bunu vakit geçirmeden gerçekleştirin."

(CİHAN)

Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs