En Sıcak Konular

Humus'a dakikada iki roket düşüyor

15 Şubat 2012 14:02 tsi
Fransız Le Monde gazetesi muhabiri Mani, dakikada iki roketin düştüğü Humus'ta yaşanan dehşeti anlattı. Son 10 günde 500 kişinin öldüğü Suriye'de dün 36 kişi hayatını kaybetti.

Fransız Le Monde gazetesi için haftalarca Humus ve çevresinde çekim yapan fotoğraf sanatçısı Mani, ülkesine döndükten sonra Suriye'de yaşanan dehşeti tüm çıplaklığıyla anlattı. Güvenlik nedeniyle soy ismini açıklamayan Mani, muhaliflerin arasında geçirdiği uzun sürenin ardından hissettiklerini "Sivillere yönelik korkunç baskı beni çok etkiledi" sözleriyle ifade etti.

DÜN 36 KİŞİ ÖLDÜ

Keskin nişancıların sivilleri acımadan öldürdüğünü kaydeden Mani, yerleşim birimlerinin ve mahallelerin günlük olarak bombalandığını söyledi. Mani, elektrik ve yakıt sıkıntısının had safhada olduğunu, insanların ısınmak için bulabildikleri tüm ahşap malzemeleri yakmaya başladıklarını belirterek, eğitim hayatının da tümden kesintiye uğradığını açıkladı.

Suriye'de yaşanan olayın geniş çaplı bir halk isyanı olduğunu da kaydeden Mani, ülkenin çoğunun Esad rejimine karşı ayaklandığını sözlerine ekledi. Öte yandan, Humus kenti dün de Suriye ordusunun şiddetli saldırısına hedef oldu. Son günlerde yaşanan en ağır bombardımana maruz kalan kente dakikada iki roketin düştüğünü ve 17 kişinin öldüğünü söyleyen muhalif Suriye İnsan Hakları Sözcüsü Rami Abdurrahman, Esad rejimine karşı etkili bir önlem alamayan Arap ve Batılı ülkeleri suçladı. Muhalif kaynakların verdiği bilgiye göre, çoğunluğu 100 bin sivilin kuşatma altında bulunduğu Humus'ta olmak üzere dün en az 36 kişi hayatını kaybetti.

'İNSANLIK SUÇU'

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu da önceki gün Suriye gündemiyle toplandı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Esad rejiminin uyguladığı şiddeti insanlık suçu olarak nitelendirdi ve yaşananları Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne intikal ettireceklerini vurguladı.

Siviller İdlib'den kaçıyor

Son günlerde Esad rejimine bağlı askeri birliklerin yoğun saldırısına maruz kalan Türkiye sınırına yakın İdlib kentinden siviller kaçmaya başladı. Öte yandan Esad birliklerinin, Halep kentine de büyük bir saldırı başlattığı bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada rejim askerlerinin ve tanklarının Atareb yolundan kente girdiği aktarıldı. Muhaliflerin de Halep ile Türkiye arasındaki karayolunu yanan lastiklerle kapattığı kaydedildi.

Kaynak: Sabah

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs