En Sıcak Konular

Büyüdü ve 28 Şubat'tan davacı oldu!

15 Şubat 2012 08:46 tsi
28 Şubat sürecinde 14 yaşında İmam Hatip öğrencisi iken örgüt üyeliği suçlamasıyla idama mahkum edilen Yakup Köse, dönemin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

28 Şubat süresince 14 yaşında imam Hatip Ortaokulu 1. Sınıf öğrencisi iken tutuklanıp, yasadışı örgüt üyesi olmaktan suçlanarak hakkında idam cezası verilen Yakup Köse, sorumluların cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. O dönem 14 yaşında olan İmam Hatip öğrencisi Yakup Köse,  “14 yaşında imam hatip lisesi ortaokul 1. Sınıf örgencisiyken irticai örgüt suçlamasıyla gözaltına alındım. Gözaltında 7 gün korku ve baskılara maruz kalarak,  bazı suçlamaları tehdit ve şiddet sebebi ile kabul etmek zorunda bırakıldım”dedi. Köse, sorgu sırasında kendisine ait olmayan ifadelerin altının zorla imzalatıldığını iddia etti.

28 Şubat benim 10 yılımı çaldı

İzmir DGM’de idam cezası aldığını belirten Köse, şahitlerinin ve tanıklarının dinlenmediğini iddia etti. Köse, idam cezası aldığında dönemin cezaevi komutanının “Sizin kararınızı mahkeme değil Genelkurmay verdi” sözleriyle askeri vesayetin kendisini abluka altına aldığını anladığını bildirdi. Köse çocuk ıslah evine konulması gerekirken Ağır cezada yargılanan uyuşturucu, cinayet suçundan yatan yetişkin hükümlü ve tutukluların yanına konulduğunu ifade etti. 28 Şubat diktatörlüğünün yaşamından 10 yıl çaldığını bildiren Köse, 28 Şubat sürecini planlayan, kendisini çocuk yaşta hukuksuz bir şekilde yargılayıp eğitim hakkını engelleyen, işkence ve eziyete sebep olan şüphelilerin tespit edilerek haklarında Kamu davası açılmasını talep etti. Ardından, Köse’nin avukatı Müşir Deliduman, suç duyurusu dilekçesini, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye verdi.

Star

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,667 µs