En Sıcak Konular

Şalom: Türkiye ile ilişkiler önemli

14 Şubat 2012 21:48 tsi
İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, ''Türkiye ile İsrail arasındaki iyi ilişkiler, hem halklarımız hem de bölgenin istikrarı için önemlidir'' dedi.

Şalom, BM Genel Merkezinde Genel Sekreter Ban Ki-mun ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve sorulara yanıt verdi.

Bilvan Şalom, AA muhabirinin, İsrail'in, ''Mavi Marmara'' gemisine saldırısından sonra Türkiye ile ilişkilerin normale dönmesi için girişimde bulunup bulunmayacağını sorması üzerine, şöyle konuştu:

''Türkiye, bölgemizin çok önemli bir ülkesi. Türkiye ile 1951 yılından bu yana diplomatik ilişkilerimiz var. Türkiye, İsrail devletiyle diplomatik ilişki kuran ilk Müslüman ülkedir. İki ülke arasında çok uzun yıllar boyunca çok iyi ilişkilerimiz oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığı yaptığım dönemde diğer ülkelerin dışişleri bakanları arasında en çok, şimdi cumhurbaşkanı olan, dönemin dışişleri bakanı Sayın Abdullah Gül ile görüştüğümü biliyorum.

(Türkiye'de) Maalesef şimdi söylemler değişti, İsrail'e yönelik tutumlarını değiştirdiler. Bana iki ülke arasındaki ilişkilerin iyiye gitmesi için ne yapılması gerektiğini sorarsanız, size çok bilinen bir Amerikan deyişiyle yanıt veririm; 'Tango yapmak için iki kişiye ihtiyaç vardır'. Elbette Türklerin şunu anlamaya, doğru harekete geçmelerine ihtiyacımız var, o da iki ülke arasındaki iyi ilişkiler, hem bizim halklarımız hem de bölgenin istikrarı için önemlidir.''

AA muhabirinin, ''Ama Türkiye özür bekliyor'' sözü üzerine Şalom, ''Birden fazla kez söyledik, biz Türkiye ile iyi ilişkiler olsun istiyoruz... Türkiye talebinde ısrar ederken bu konuda ilerleme yolu bulamıyoruz'' ifadesini kullandı. 

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,974 µs