En Sıcak Konular

HSYK, hakim ve savcıların aldığı 73 rapora itiraz etti

14 Şubat 2012 16:43 tsi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 73 rapor hakkında, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin 29'uncu maddesine göre itirazda bulunulduğunu bildirdi.

HSYK, bazı basın yayın organlarında, "HSYK'dan skandal teşhis, HSYK ağır hasta hakime inanmadı, HSYK'nın inanmadığı ameliyat" başlıklı yapılan haberler nedeniyle açıklama yaptı.

Haberlerde adı geçen Hâkim Ayşegül Aksu ve eşi Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksu'nun, Amasya'da görev yaparken 5 Kasım 2010 tarihli kararname ile Üsküdar Adliyesi'ne atandıklarının hatırlatıldığı açıklamada, atama kararnamesini müteakip ilgililerin karı-koca Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Servisi'nde, 11 Kasım 2010-2 Aralık 2010 tarihleri arasında yatarak tedavi gördükleri ifade edildi.

Açıklamada, 2 Aralık 2010-12 Ocak 2011 tarihleri arasında ise Ayşegül Aksu'nun 'mekanik bel ağrısı', Hüseyin Aksu'nun 'Lomber disk hernisi' tanısı ile haklarında 45'er gün rapor düzenlendiği dile getirildi. Açıklamada, "Rapor süresinin bitiminde 12 Ocak 2011-2 Şubat 2011 tarihleri arasında yeniden aynı hastanede yatış yapıp izinli gönderildikleri ve 02.02.2011-19.03.2011 tarihleri arasında Ayşegül Aksu'nun 'lumbalji', Hüseyin Aksu'nun ise 'Opere lombar disk hernis' tanısı ile haklarında yeniden 45'er gün rapor düzenlendiği anlaşılmıştır. Atamadan itibaren aynı günlerde yatış yapıp aynı sürelerde rapor kullanarak 130'ar gün çalışmadıkları ve yaklaşık 5 ay sonra 28.03.2011 tarihinde ancak Üsküdar Adliyesi'ndeki görevlerine başladıkları anlaşılan ilgililerin haklarındaki bu raporlar mahiyeti ve süreleri itibariyle dikkat çekici görüldüğünden Genel Sekreterliğimiz tarafından Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin 29'uncu maddesine göre raporlara itiraz edilmiştir. Bu itiraz üzerine yapılan inceleme sonucunda Merzifon Kara Mustafa Paşa Hastanesi Baştabibliği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı tarafından düzenlenen raporda ilgili hâkim hakkında '2. raporun düzenlenmesi konusunda iyi niyetli olunmadığı' bildirilmiştir. İlgililerin, Merzifon Kara Mustafa Paşa Hastanesi'ne bizzat müracaat etmesine yönelik itiraz süreci halen devam etmektedir." denildi.

HAKKIN SUİSTİMALİ OLABİLECEK YAKLAŞIMLARA PRİM VERİLMİYOR

İlgililerin, Üsküdar Adliyesi'ndeki görevine yaklaşık 5 ay gibi bir süre başlamaması nedeniyle hâkim Ayşegül Aksu'nun yetkilendirilmiş olduğu iş mahkemesinde dosyaların teraküme uğradığının vurgulandığı açıklamada, Merzifon Kara Mustafa Paşa Hastanesi Baştabipliği tarafından düzenlenen rapor da dikkate alınarak, 2012 yaz kararnamesi ile Hâkim Ayşegül Aksu ve eşi Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksu'nun, Üsküdar Adliyesi'ne göre daha az iş yoğunluğu olan Gaziantep Adliyesi'ne atamalarının yapıldığı kaydedildi.

Gaziantep Adliyesi'ndeki görevine, 14 Temmuz 2011 tarihinde başlayan hâkim Ayşegül Aksu'nun Gaziantep'te görev yaptığı sürece haberlerde belirtilen rahatsızlığının dışında başka bir rahatsızlığı nedeniyle 7 Ekim 2011 tarihinde 20 günlük sağlık kurulu raporu ve 2 Ocak 2012 tarihli 10 günlük aile hekimi tarafından düzenlenen rapor kullandığının dile getirildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Yukarıda açıklandığı üzere, ilgili hâkim ve eşinin Üsküdar Adliyesi'nden Gaziantep Adliyesi'ne atanmaları sürecinde ameliyata konu olan rahatsızlığına ilişkin bir rapor ya da bildirim olmadığı gibi, Gaziantep iline atanmasından 7 ay sonra teşhis konulan ve yeni ortaya çıkan bir rahatsızlığı bulunmaktadır. Adı geçen hâkimimize beyin tümörü teşhisi yeni konulmuş olup, bu teşhisten Dairemizce 07.02.2012 tarihinde Kurulumuza göndermiş olduğu dilekçe ile bilgi sahibi olunmuştur. İlgililerin atamaları ciddi rahatsızlıkları görmezden gelinerek değil, karı koca aynı tarihlerde ve yukarıda belirtilen rahatsızlıklar nedeniyle rapor kullanmalarından ve bu raporların iyi niyetli bulunmamasından dolayı yapılmıştır. Dairemiz, Atama Nakil Yönetmeliği'ne uygun sağlık mazeretlerini dikkate almakta, ancak hakkın suistimali olabilecek yaklaşımlara prim vermemeye özen göstermektedir. İlgili hâkim ve eşi cumhuriyet savcısı hakkında düzenlenen raporlar hakkında başlatılan inceleme, bu olaya mahsus olmayıp, kurulumuzun göreve başladığı tarihten bu yana 73 tane rapor hakkında Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin 29'uncu maddesine göre itirazda bulunmuş ve inceleme başlatmıştır. Hâkim Ayşegül Aksu ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz."

Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs