En Sıcak Konular

Baykal MHP koalisyonu için ne dedi?

23 Haziran 2007 09:27 tsi
Baykal MHP koalisyonu için ne dedi? CHP lideri Deniz Baykal, 22 Temmuz seçimi sonrası, AKP, CHP ve MHP’nin Meclis’e gireceği tahminini yineledi. Olası koalisyon senaryosu hakkında ise Avni Özgürel'in iyibilgi'ye söylediklerini teyit etti...

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonrası CHP-MHP koalisyonunun olabileceği sinyalini verdi. Baykal, CNNTürk’te katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim sonrası Meclis tablosuna dair tahminin sorulması üzerine, CHP, AKP ve MHP’nin parlamentoya gireceği ve belli ölçüde de bağımsız milletvekilinin seçilebileceğini tahmin ettiğini belirten Baykal, AKP’nin 2002 seçimlerine göre oy kaybedeceğini savundu. Baykal, “Herhalde iki partili bir Meclis olmayacak. Geçen sefer iki partili bir Meclis oluştu ve seçmenlerin yüzde 45 kadarı parlamentoda temsil edilemedi. Bu çok ciddi bir temsiliyet problemi de oluşturdu. Şimdi en azından 3 parti, belki daha fazla da olabilir” diye konuştu.

Baykal, kendisine yansıyan izlenimin MHP’nin Meclis’e gireceği şeklinde olduğunu söyleyerek, AKP’nin ise geçen seçimlerde aldığı orandan daha düşük seviyede oy alacağını kaydetti.

Baykal, “Muhtemeldir ki bu oy kaybı, kendi dışında bir çoğunluğunun bir araya gelmesine matematiksel olarak yetecek şekilde de ortaya çıkabilir” derken “AKP muhalefete düşer mi diyorsunuz?” sorusuna da “Olabilir” yanıtını verdi.

MHP ile koalisyon kurup kurmayacaklarının sorulması üzerine de Baykal, “Biz tek başımıza iktidar için çalışıyoruz. Bu soruya her siyasi parti Genel Başkanı bunu söyler. Başka bir şey söylenmesi mümkün değildir” dedi.

Avni Özgürel iyibilgi'ye verdiği röportajda CHP ve MHP'nin koalisyon yapmak istediğini söylemişti. İşte o röportaj



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs