En Sıcak Konular

Dilencilere de kredi verilecek

22 Haziran 2007 23:54 tsi
AK Parti Diyarbakır milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, Türkiye'de dilencilik kültürünün kaldırılması için projelerini açıkladı.

AK Parti Diyarbakır milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, ''TİSVA Olarak sahip çıkmamız gereken bir diğer grup da dilencilerimizdir. Onlara da kredi vereceğiz'' dedi.

Akgül, Zonguldak Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de dilencilik kültürünün ortadan kaldırılması ve insanların onurlu bir şekilde gelir getirici faaliyette bulunarak, hayatlarını devam ettirmeleri gerektiğine inandığını söyledi.

Fakirliği bonzai ağaçlarına benzeten Akgül, fakirliğin sebebinin, fakirliği yaşayan insanlar olmadığını, bunun oluşmasının temel nedeninin sistemin bizzat kendisi, sosyal çevre, toplum ve ekonomik imkanlar olduğunu ifade etti.

Akgül, şöyle devam etti: ''Dolayısıyla bizim o insanlara sahip çıkarak desteklememiz, fakirlere asla acımamamız, onları kucaklayıp ayağa kaldırmamız lazım. Zonguldak ve diğer illerde de yeni bir dönem başlıyor. Mümkün olduğu kadar insanların daha iyi atmosferde onurlu bir şekilde yaşamalarına imkan sağlayacak şekilde asla ayrımcılık yapmadan istisnasız herkese kredi verme imkanı hasıl oldu.

Tek ayrıcalık, kredinin sadece kadınlara veriliyor olmasıdır. Mikrokredi faaliyeti, asla piyango, kumar oynama ve bugünden yarına zenginleşme projesi değildir. Yavaş yavaş sabırla ve alın teriyle kazanılacak uygulamadır. Bugün dünyada 175 ülkede aileleriyle birlikte yaklaşık 600 milyon insan mikrokrediden faydalanıyor.

Diyarbakır, Batman, Ankara ve Mardin'deki uygulama kapsamında 4 yılda 5 bin 300 kadına 7 milyon YTL kredi verdik. 100-700 YTL arasında kredi isteyen kriterlere uygun herkese verilecek. Ancak TİSVA Olarak sahip çıkmamız gereken bir diğer grup da dilencilerimizdir. Onlara da kredi vereceğiz. Artık dilencisiz kentler yaratma çabasındayız.'' Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de il özel idare ve vakıf arasında yapılan sözleşmenin ardında kentte de mikrokredi uygulamasının başlatıldığını belirtti.

Başarılı uygulama dönemi geçirilerek mağdur durumdaki birçok aileyi üretken hale getirmek konusunda kararlı olduklarını ifade eden Erkmen, şöyle konuştu: ''Bu konuda genel sekreterlik olarak il özel idareden aktarılan kaynak, bunu üzerine vakıf olarak konulacak imkanlar var. Bu güçler birleştirildiğinde proje başarılı bir şekilde götürülecektir.

Ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum. Genel seçimlere 1 ay kaldı. Projenin seçimler öncesinde hayata geçirilmesini kesinlikle seçim yatırımı olarak düşünülmesini istemiyorum. Çünkü proje, ülkemizde yaklaşık 4 yıl önce başladı ve şu anda 7 ilde uygulanıyor biz sekizinciyiz. Süreklilik arz eden proje ile ne kadar geniş kitleye ulaşırsak o kadar da başarılı oluruz.''



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs