En Sıcak Konular

'Demokrasi doğduğu yerde öldü'

14 Şubat 2012 12:05 tsi
Yunanistan'ın borçlarının 100 milyar euro silinmesi karşılığında halka sert tasarruf tedbirlerini dayatan kredi anlaşması, Yunanistan Parlamentosu'nca kabul edildi. 'Demokrasi doğduğu yerde öldü' sloganıyla pakete karşı çıkan binlerce kişi Atina'yı y

Yunanistan'da 130 milyar avroluk ikinci kredi anlaşması ile ilgili kanun tasarısı parlamentoda tartışılırken, binlerce kişi anlaşma karşılığında hükümetin onayladığı yeni kemer sıkma önlemlerini protesto etmek için parlamentonun bulunduğu Sintagma meydanına geldi. Halkın çoğunluğunun karşı çıkmasına rağmen parlamentoda oylanan ve kabul edilen önlem paketini göstericiler, "Demokrasi doğduğu yerde öldü" diyerek protesto etti.

Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile diğer sendikalar tarafından yapılan protesto çağrısı ile biraraya gelen binlerce kişi parlamento önünde polisle karşı karşıya geldi. Polis göstericileri gözyaşartıcı gazla dağıtırken gazdan etkilenenler arasında müzisyen Mikis Theodorakis ile eski siyasetçi Manolis Glezos da yer aldı.

Mağazalar ve banka şubesi yakıldı

Gösterilerde anarşistlerle polis arasında çatışma çıktı. Polisin gözyaşartıcı gaz ve ses bombaları ile saldırdığı protestocular da molotofkokteylleri ile karşılık verdi. Anarşistler, Stadiu ve Akademias caddesinde küresel çaptaki bazı markalara ait mağazaların camlarını kırdı; bir alışveriş merkezi ile bir banka şubesini ateşe verdi. Gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

KKE çatışmalara katılmadı

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Mücadeleci İşçi Kolları Birliği (PAME) üyeleri ise Omonia meydanından parlamentonun bulunduğu Sintagma meydanına yürüyüşe geçti. Ancak anarşistler ile polis arasındaki çatışma nedeniyle Komünist Partisi üyeleri Sintagma meydanına gitmeyerek, tekrar Omonia meydanına döndü.

Kredi anlaşması kabul edildi: red oyu verenlere ihraç

Yunan halkının başkent sokaklarında ve parlamento yakınında sürdürdüğü şiddetli protestolara rağmen kredi anlaşması, parlamentoda kabul edildi. Oylamada parti başkanlarının kararına uymayarak red oyu veren 45 milletvekili ise partilerinden ihraç edildi. Bu milletvekillerinden 2'si ise yasaya "evet" diyen LOS milletvekilleriydi.

Anonymous hackledi: "Demokrasi doğduğu yerde öldü"

Troyka'dan yardım paketi karşılığında dayattığı kemer sıkma politikalarını içeren yasa tasarısının oylandığı sırada Yunanistan Başbakanlık, Yunanistan Parlamentosu, Vatandaşı Koruma Bakanlığı ve Yunanistan Polis Teşkilatı'nın internet siteleri Anonymous grubu tarafından hacklendi. Anonymous'un, sosyal paylaşım sitesi Twitter'den "Tango down" şeklindeki askeri terimle duyurduğu e-saldırının ardından Yunanistan Maliye Bakanlığı ile PASOK ve ND'nin internet sitelirinin de çökertildiği öğrenildi.

Anonymous, geçtiğimiz hafta içinde de Yunanistan Adalet Bakanlığı'nın internet sitesini hacklemişti. Hackerler bıraktıkları mesajda, "Adalet geliyor. Ülkenizdeki yaşananlar kabul edilemez. Halk sizi, halkın istekleri doğrultusunda çalışmanız için seçmişti ancak başarısız oldunuz. Ülkenizdeki en kutsal şey olan demokrasiyi öldürdünüz. Demokrasi ülkenizde doğmuştu ama siz şimdi demokrasiyi öldürdünüz" ifadelerine yer vermişti.

Cnntürk



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,867 µs