En Sıcak Konular

Seçim öncesi İsrail'i kızdıracak makas

14 Şubat 2012 11:54 tsi
Seçim öncesi İsrail'i kızdıracak makas ABD Başkanı Barack Obama, ABD Savunma Bakanlığı bütçesinde yaptığı kesinti kapsamında İsrail'in füze savunma sistemine verdiği desteği de azalttı.

Obama yönetimi, 2013 yılı bütçesinde İsrail'in kısa menzilli balistik füze sistemi ve Arrow füze sistemlerine yaptığı yardımı 6.3 milyon dolar düşürmeyi öngörüyor.

İsrail ise, ABD Başkanı Obama'nın 2011 yılından başlayarak Tel Aviv'in füze savunma sistemine yaptığı yardımda düzenli bir şekilde kesintiye gittiğine vurgu yapıyor. ABD'nin 2011 yılında İsrail'in füze savunma sistemine 121 milyon dolar olan yardımın, 2012'de 106 milyon dolara düşürüldüğüne dikkat çeken İsrailli yetkililer, 2013 bütçesinde de bu oranın 99 milyon dolara düşürülmesinin öngörüldüğü belirtildi.

İSRAİL ŞİMDİLİK SESSİZ KALDI

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un internet sitesindeki haberine göre, Tel Aviv'in ABD'nin örgördüğü yardım kesintisi konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadığını ancak Washington'daki muhafazakarların bu duruma sert tepki göstermeye hazırlandığını belirtti.

Muhafazakarlar, İsrail'in Hamas, İran ve Hizbullah tarafından tehdit altında olduğu bir dönemde, Obama'nın İsrail'in füze savunma sistemine yardımda kesintiye gitmesinin kabul edilemeyeceğini belirtiyor.

Başkan Obama 2013 bütçesinde ABD füze savunma sisteminde de önemli oranda kesintiye gidiyor. Balistik füze savunma sistemi için ayrılan 9.7 milyar dolarlık bütçeden 700 milyon dolar kesintiye gidildi.

Ntvmsnbc

Bu haber 944 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs