En Sıcak Konular

Bombaların hedefi belli oldu

14 Şubat 2012 11:38 tsi
Bombaların hedefi belli oldu
Diyarbakır Valiliği, dün ele geçirilen 125 kg bombanın hedefini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Çınar ilçesi Aktepe köyü civarında dün, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma ve bir otomobilde 125 kilogram patlayıcı ele geçirilmesi konusunda açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce, PKK/KCK terör örgütü adına Mardin'in Savur ilçesi kırsal alanında faaliyet gösteren bir grup örgüt mensubunun, işbirlikçileri vasıtasıyla bir araç temin ederek içerisine patlayıcı madde yerleştirmek suretiyle Diyarbakır-Bismil veya Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde güvenlik güçlerinin geçişi esnasında bombalı eylem gerçekleştirecekleri yönünde bilgiler elde edildiği belirtildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimlerince, söz konusu patlayıcı düzeneklerle hazırlanan araçların hareket ettiğinin anlaşılması üzerine Diyarbakır'dan polis helikopteri ile polis özel harekat timlerinin araçların bulunduğu bölgeye hareket ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

''Özel harekat polislerinin geldiğini gören bomba yüklü araç sürücüsü Mardin istikametine kaçmış ve bilahare araç terk edilmiş olarak bulunmuştur. Bomba yüklü aracı terk ederek kaçan terörist Mardin İl Emniyet Müdürlüğünce takip edilmektedir.

Diğer taraftan, söz konusu patlayıcı yüklü araç ve şahıslarla iltisaklı olduğu değerlendirilen başka bir araç Diyarbakır ilimizin Çınar ilçesi Aktepe köyü istikametine kaçmış ve aracın köy civarına terk edilmesi üzerine helikopter ile polis özel harekat kuvvetlerimiz anılan bölgeye sevk edilmiş, kaçan şahısları yakalamak amacıyla yapılan operasyonda çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir.

Olayla ile ilgili biri işbirlikçi olmak üzere şüpheli görülen 5 kişi gözaltına alınmıştır. Ele geçirilen teröristlerle birlikte 1 Glock marka silah, 4 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 el bombası bol miktarda fişek, patlayıcı düzenekleri elde edilmiştir.

Konu ile ilgili geniş çaplı araştırma ve inceleme devam etmektedir.''

aa


Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,657 µs