En Sıcak Konular

Şike davası başladı

14 Şubat 2012 10:20 tsi
Şike davası başladı Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılanmasına başlanıyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasının görülmesine başlandı.

Futbolda şike davası bugün Silivri Cezaevi'nde başlarken, davanın tutuksuz sanıklarından olan Tayfur Havutçu ve Ümit Karan da ilk duruşmada hazır bulundu. Avukatlarıyla birlikte sabah erken saatlerde Silivri Ceza ve İnfaz Yerleşkesi'ne gelen Havutçu ve Karan, daha sonra duruşma salonuna geçti.

Duruşmada sarı lacivert kravat taktığı gözlenen Aziz Yıldırım'ın oturduğu yerden izleyicilerin olduğu bölüme el salladığı görüldü. Yıldırım'ın daha sonra avukatının laptopundan şike yapıldığı iddia edilen bir maça ait görüntüleri izlediği gözlendi.

Ertuğrul Özkök, Ali Bayramoğlu ve Ahmet Hakan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ve köşe yazarının da izlediği duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıkların hasret giderdikleri görüldü.

Mahkeme heyeti ile tutuklu ve tutuksuz sanıkların yerlerini almasıyla birlikte duruşmaya başlandı.

AZİZ YILDIRIM: "BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU"

Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti. Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.

Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen öğlen arasında, "İbrahim Akın'a 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım" dedi.

Sabah & Hürriyet



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,933 µs