En Sıcak Konular

Türkiye'ye kin kustular

14 Şubat 2012 09:01 tsi
Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turunda Lyon ile karşılaşacak olan Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL futbolcuları Türkiye'ye kin kustu.

Bu maç öncesinde Brezilya basınının ziyaret ettiği APEOL kampında açıklama yapan futbolcuların, özellikle Türkler hakkında çok ilginç cümleler kullanmaları dikkat çekti.

HALA NEFRET VAR

Globo'da yer alan haberde, Kıbrıs'taki Türkler ve Rumlar arasında geçmişte yaşanan savaşlara ve ülkenin ayrılmasına vurgu yapıldıktan sonra görüşleri alınan APEOL'li futbolculardan Brezilyalı savunmacı Gustavo Manduca; "Biz savaş ya da benzeri bir olayı tecrübe etmedik. Ancak halen bir nefret olduğu ortada. Bu ülkede çok iyi bir yaşam kalitesi var" ifadelerini kullandı.

Takımda top koşturan bir başka Brezilyalı Ailton Jose Almeida ise Rum kesiminden görünen bir dağda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı olmasını bir nevi 'provakasyon ve sindirme' çabası olarak gördüğünü dile getirdi.

'BİZ YUNANIZ, HRİSTİYANIZ...'

Takımın Lefkoşe doğumlu Rum orta sahası Nektarios Alexandrou ise; "Biz barışçıl bir ülkeyiz. Burada her iki millet de birbirlerinin sınırlarına geçebilir ancak asla beraber yaşayamazlar." şeklinde konuştu. Alexandrou sözlerini dahada iddialı bir halde getirerek şu şekilde konuştu: "Bu takımda bir Türk'ün forma giymesinin imkanı yok. Taraftarlar bunu asla kabul etmez. Biz sadece bir futbol takımı değiliz. Biz geçmişte bu ülkede yaşanan şeylere bağlı din üzerine bir takımız. Yunanız ve Hristiyanız. Tabii ki futbolda farklı dinamikler vardır ancak bir Türk oyuncunun APOEL forması giymesi taraftarların görmek istediği en son şey olacaktır." Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL, özellikle taraftarlarının milliyetçi görüşü ile tanınıyor. Tarihlerinde, futbolcularının Kıbrıs Savaşçıları Milli Mücadele Örgütü'ne katılmışlığı da bulunan APOEL Basketbol Takımı'nın 2010 yılında Pınar Karşıyaka ile oynanan maçında olaylar çıkmış kendilerini "Türk düşmanı" olarak tanımlayan APEOL'li taraftarlar Pınar Karşıyaka'lı basketbolculara saldırmıştı. 

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,998 µs