En Sıcak Konular

Almanya'da Türkler için önemli yasa

14 Şubat 2012 08:46 tsi
Almanya'da Yurtdışında Edinilen Mesleki Yeterliliğin Saptanması ve Tanınmasında İyileştirme Öngören Yasa, gelecek ay yürürlüğe giriyor.

Almanya, bu yasayla birlikte artık mesleklerin çoğunda vatandaşlık ya da milliyet değil, sadece mesleki yeterliliğin içeriği ve niteliğini esas alacak.

Almanya Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da yurt dışında Edinilen Mesleki Yeterliliğin Saptanması ve Tanınmasında İyileştirme Öngören Yasa'nın gelecek ay yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Şimdiye kadar bir mesleki yeterliliğe sahip olarak Almanya'ya gelenlerin pek azı için bunu değerlendirmeye aldırma imkanı bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bu konuyla ilgili olarak yeni çıkarılan 'Yurtdışında Edinilen Mesleki Yeterliliğin Saptanması ve Tanınmasında İyileştirme Öngören Yasa' yurt dışında edinilen mesleki yeterliliğin değerlendirilmesini talep etme hakkını bir hayli genişletmekte ve yöntemi standart ve şeffaf hale getirmektedir. Yasa, 1 Mart 2012'den itibaren yürürlüğe girecektir." denildi.

Yurt dışında edinilen mesleki niteliklerin tanınması, Almanya'da yasalarda düzenlenmemiş yaklaşık 350 mesleğin değerlendirme işlemine alınması için yasal talepte bulunma hakkının getirilmiş olmasının, Almanya'daki değerlendirme sisteminde önemli bir kilometre taşı oluşturduğu vurgulanan açıklamada, "Bu meslekler için kişinin sahip olduğu mesleki niteliklerin eşdeğerde olup olmadığı sorusu bundan böyle standart kriterlere ve yönteme göre değerlendirilecek. Bundan başka, Almanya'daki pek çok meslek için gerek mesleğin icrası, gerekse tanınma uygulamasına dahil olunabilmesi, şimdiye kadar Alman vatandaşı ya da bir AB ülkesi vatandaşı olma koşuluna bağlanmıştı. Yeni yasa, vatandaşlığa bağlı olma durumunu büyük oranda ortadan kaldırmaktadır. Bundan böyle, mesleklerin çoğunda vatandaşlık ya da milliyet değil, sadece mesleki yeterliliğin içeriği ve niteliği esas alınacak." denildi.

sabah

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs