En Sıcak Konular

Baykal'ı sinirlendiren harita

22 Haziran 2007 22:32 tsi
Baykal'ı sinirlendiren harita CHP Genel Merkezi'nde gazetecileri ağırlayan Deniz Baykal, Ekrem Dumanlı'nın gösterdiği harita ve sonrasındaki sorularla gerildi. İşte Baykal'ı sinirlendiren harita ve sorular...

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu liderlere yönelik programın bu haftaki konuğu CHP lideri Deniz Baykal'dı. Prorama katılan Ertuğrul Özkök, Taha Akyol, Ekrem Dumanlı, Ergun Babahan, Baykal'a ilginç sorular yönelttiler.

CNNTÜRK'te devam eden ve Ahmet Hakan'ın sunduğu programda CHP lideri Baykal, "Anayasa Mahkemesine müracaatta siz halka çatışma çıkar demiştiniz." sorusu üzerine bu sözün o şekilde olmadığını ve değiştirildiğini ifade etti.

Gazeteci yazar Ekrem Dumanlının, NTV'nin sitesinde yer alan ve 2002 seçimlerinde partilerin hangi illerde birinci olduğunu gösteren harita sırasında ise CHP lideri öfkelendi. Dumanlı, CHP'nin iç bölgelerinden oy alamadığını ve gittikçe sadece kıyıya sıkışan bir parti görünümü verdiğini belirtmesi üzerine CHP lideri Baykal "Sizin derdiniz CHP mi?" diye sordu.

Gösterilen haritaya Baykal sadece CHP'nin 12 Eylül'de kapatıldığını ve uzun süre faaliyette bulunmadığını belirterek yanıt verdi.

Gazeteci Ekrem Dumanlı'nın "Korkma vazgeç, sözüm söz ben sana yardım edeceğim." şeklindeki sözlerinizden sonra Erdoğan vaz geçti niye yardımcı olmadınız" şeklindeki sorusu üzerine Baykal "Meclis yetkisini kullandı. Muhalefet iktidarı desteklemek gibi bir görevi yok. Biz AKP’li biri Cumhurbaşkanı olabilir dedik. Gelip bizimle konuşmaya tenezzül etmedi. Bizimle diyaloga yöneldi kafasına göre yürüdü. Kendisi olmadı, balıkçılara sordu onlardan sonucu öğrendi. Kendi milletvekillerine sordu bize niye sordu. Bize sorsaydı belki olabilirdi. Ciddi bir uzlaşmanın denenmemiş olması sonucu buraya getirdi." dedi.

haber10



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs