En Sıcak Konular

Bombalı eylem önlendi

13 Şubat 2012 17:41 tsi
Diyarbakır- Mardin karayolunda durdurulan şüpheli araçta 150 kilogram patlayıcı bulundu. Bomba yüklü aracı bırakarak kaçan teröristlerden 1'i ölü 1'i yaralı ele geçti.

15 Şubat'ta bölücü başı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü dolayısıyla eylem hazırlığı yapan terör örgütünü güvenlik güçleri durdurdu. Diyarbakır- Mardin karayolunda güvenlik güçleri tarafından durdurulan araçta 150 kilogram patlayıcı bulundu.

Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri, Mardin'in Sultanşehmus köyü civarında bomba yüklü aracı bırakarak kaçan teröristlerden 1'i ölü 1'i yaralı olarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aktepe köyünde ele geçirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'tan alınan bilgilere göre Özel Harekat polisi ile Jandarma Özel Harekat timleri, şehir merkezinde eylem düzenleme hazırlığında olan PKK'lıları takibe aldığı ve PKK'lıların Mardin ili Sultanşehmus köyü civarında bomba yüklü aracı terk ederek kaçtıkları öğrenildi.

Kaçan teröristler buldukları bir araç ile Diyarbakır istikametine tekrar dönüş yaparken Çınar ilçesi Aktepe köyüne giderek 4 kişiyi rehin aldılar. Köye Özel harekat polisleri helikopter destekli operasyon düzenlerken, PKK'lı teröristlerden biri ölü biri yaralı olarak ele geçirilirken, 4 rehine ise kurtarıldı.

Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken teröristlerin bıraktığı araçta bomba düzeneğinin bulunduğu ve bomba imha uzmanlarının düzeneği etkisiz hale getirmeye çalıştıkları öğrenildi.

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,196 µs