En Sıcak Konular

Kesici: AK Parti'den yorulduk

22 Haziran 2007 22:14 tsi
CHP İstanbul Milletvekili Adayı İlhan Kesici, partisinin Kadıköy bürosunda yaptığı konuşmada, 'Türkiye 4,5 yılda AK Parti'den çok yorulmuştur' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Adayı İlhan Kesici, ''Türkiye'nin birinci meselesi AK Partiden kurtulmaktır'' dedi. CHP Kadıköy İçerenköy Seçim İrtibat Bürosunun açılışında konuşan İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı Kesici, bu seçimlerin, ''iktidar ve başbakan değişikliğinin yapılacağı seçimler'' olduğunu savundu.

Kesici, ''Türkiye, AK Partiden 4.5 yılda çok yorulmuştur. Hem ekonomik bakımdan, hem de dış ilişkiler bakımından yorulmuştur. Türkiye'nin birinci meselesi AK Partiden kurtulmaktır'' diye konuştu.

Türkiye'nin ikinci meselesinin, ''kimin iktidar olacağı'' konusu olduğunu ifade eden Kesici, ''Bizim halkımız, milletimiz, 'Bu gitsin de kim gelirse gelsin' demez. Son 4 ayda meydana gelen gelişmeler göstermiştir ki CHP, Türkiye'nin rezerv partisidir. Deniz Baykal, Türkiye'nin uzun soluklu genel başkanı ve başbakan adayıdır. Gün CHP günüdür, gün Deniz Baykal'ın başbakanlık günüdür'' diye konuştu.

Kesici, bir gazetecinin mazot fiyatları konusundaki görüşlerini sorması üzerine de şunları söyledi: ''Forbes dergisine göre 2002'de Türkiye'de 6 dolar milyarderi vardı. 2007 itibariyle bu sayı 26'ya çıktı. Bu iyi bir şey, inşallah daha da artar. Ama bununla beraber orta sınıfta zenginleşme varsa bu iyi. Ekonomi politikalarının kazananlardan yana değil, mağdur olanlardan yana olması lazım. Bu, tarım girdilerinin de bir münasebetle desteklenmesi anlamına gelir. Eskiden doğrudan gelir yardımı yapılmadan önce Türkiye, tarım girdilerini sübvanse ederdi. Daha sonra kaldırıldı. Mazot da bunlardan biriydi. Geçen yıl Hükümet mazota doğrudan hiçbir destekte bulunmadı. 2003'te 3 kilo buğdayla 1 litre mazot alınırken, 2005'te 5 kilogram, 2006'da da 5.3 kilogram buğday satılarak 1 litre mazot alınabildi. Bu, tarım girdisinin çok gerilere düşmesi demektir. Burada çiftçiye desteğin yanında mazota ayrı bir ilgi göstermek lazım. 'Mazotun fiyatı şu olacak' demek doğru bir yaklaşım değil. Daha doğrusu garantili bir yaklaşım değil.''

Mazot fiyatının; rafineri fiyatı, KDV ve ÖTV gibi bileşenleri olduğunu belirten Kesici, ÖTV'nin tüm dünyada en lüks tüketim malları için talep edilen bir vergi olduğunu ifade etti.

Kesici, ''Mazotun, özel tüketim vergisine tabi olacak bir durumu olamaz. Bu, çiftçiyi mağdur etmekten başka bir şey değil'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin finans politikalarının başında, mazotun özel tüketim ürünü olmaktan çıkarılmasının bulunduğunu kaydeden Kesici, ''Mazotun üzerinden ÖTV kaldırılır, KDV de makul bir seviyeye indirilirse, fiyat zaten otomatik olarak 1 YTL 17 Yeni Kuruş'a düşer'' dedi. Seçim irtibat bürosunun açılışına, Algan Hacaloğlu, Ali Topuz, Bayram Meral, Nur Serter ve Ahmet Tan'ın da aralarında bulunduğu milletvekili adayları katıldı.

haber7


 



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,067 µs