En Sıcak Konular

Tayyar: Böyle bir şeyi ilk kez gördüm

13 Şubat 2012 15:23 tsi
Tayyar: Böyle bir şeyi ilk kez gördüm Şamil Tayyar, MİT'e yönelik soruşturma ile ilgili, "Temel hadise MİT'teki kötü adamları temizlemek olsaydı Hakan Fidan'dan başlamazdı" dedi. Tayyar, İsrail'in rahatsızlığı içinse şaşkındı.

tv8'de Erkan Tan'la Başkent'ten programına katılan AK Parti milletvekili Şamil Tayyar çarpıcı açıklamlarda bulundu: Hakan Fidan'ın işbaşına gelmesinden İsrail ciddi bir şekilde rahatsızdı... Hatta İsrail Savunma Bakanı İrancı olmakla suçladı Fidan'ı. Ben ilk defa bir ülkenin Savunma Bakanı'nın bir başka ülkenin istihbarat başkanıyla ilgili daha göreve gelmeden bu tip açıklamalar yaptığını gördüm... Çünkü Hakan Fidan'la birlikte artık MİT, CIA ve MOSSAD'IN bir yan kuruluşu olmaktan çıkıp daha bağımsız bir karaktere bürünmeye başladı ve bu onları rahatsız etti...

Tayyar, MİT'e yönelik soruşturmada siyaset alanına müdahale olduğunu öne sürerek, "Temel hadise MİT'teki kötü adamları temizlemek olsaydı soruşturma Hakan Fidan'dan başlamazdı." dedi.

Başından beri devlet kurumlarının, MİT dahil, ayıklanması gerektiğini söylediklerini aktaran Tayyar, PKK ile halen iş tutan MİT içerisindeki unsurların ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Terör örgütü KCK operasyonlarına ilişkin, Kürt sorununun çözümüne dair MİT ile Emniyet arasında bir görüş ayrılığı olduğunu savunan Tayyar, şunları ifade etti: "Bu sürece dahil olan kurumların sorunun çözümüne ilişkin farklı çözüm önerileri mutlaka olur, ters de düşebilirler. Sonuçta bütün bu önerileri harmanlayacak olan siyaset kurumudur. Geldiğimiz nokta, siyaset kurumunun görev alanına müdahale tarzında. Yapılan son operasyon bunu çok açık gösteriyor. MİT içerisinde pis işlere bulaşmış eleman var. Devletin birçok kurumu temizlendi. Niye MİT temizlenmiyor, dokunulmazlığı mı var gibi bir iddia da gündeme geliyor. Biz başından beri tüm devlet kurumlarının, MİT de dahil ayıklanması gerektiğini söylüyoruz. PKK, MİT içerisindeki bazı unsurlar tarafından kurulmuş, örtülü ödenekten kaynak aktarılmış, söylüyoruz bunu. Ancak MİT içerisindeki bağın da tümden yok olmadığını ifade ettik. PKK ile halen iş tutan bu unsurların ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu konuda itiraz etmek mümkün değildir. Karanlık odaklar ile ilgili olarak ortaya konmuş tek isim var mı, yok. Temel hadise, MİT'teki kötü adamları temizlemek olsaydı soruşturma Hakan Fidan'dan başlamazdı."

"KİŞİSEL HESAPLARINI DA BU İŞE KARIŞTIRMAYA BAŞLADILAR"

Kişisel hesapların da bu işe karışmaya başladığını öne süren Tayyar, "Burada MİT operasyonunu destekleyen arkadaşlardan istirham ediyorum, bana kötü adamların eylemlerini anlatarak MİT müsteşarını suçlamaya kalkmasınlar. Ne yapmışlar, kimin emri ile yapmışlar? Bunları koyun ortaya, hep beraber mücadele edelim. Sözüm ona bu hesabı görenler kişisel hesaplarını da bu işe karıştırmaya başladılar." diye konuştu.

Başbakan'ın, KCK davasını örtmeye çalıştığı iddiasına yönelik Tayyar, "Bu kadar adilik ve şerefsizliği hiç kimsenin yapmaya hakkı yok. Bu ülkede Balyoz ile mücadele etmiş, Sarıkız ile mücadele etmiş, Ay ışığı ile Yakamoz ile mücadele etmiş, 27 Nisan ile mücadele etmiş sadece Türkiye'nin değil, dünyanın tanıdığı ve önemsediği bir dünya liderine kalkıp bu suçlamayı yapacaksınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu kadar mücadele olmasaydı, bugün efelik yapanlar evlerinin önündeki jandarma karakolunun önünden geçemezlerdi. Dün yatağın altına saklanıp sonra AK Parti'nin sağladığı özgürlük ortamında nefes alınca efelenip özgürlük ortamını sağlayanlara posta koyacaksın. O kadar iradeliyseniz 28 Şubat sürecinde bunu yapacaktınız. Hiç kimsenin bunu yapmaya hakkı yok." dedi.

"HOCAEFENDİ'NİN AÇIKLAMALARINA BAKARIM, BUNU ÖNEMSERİM"

Bazı gazeteciler üzerinden cemaat okuması yapıldığını, bunun yanlış olduğunu vurgulayan Tayyar, "MİT'e yapılan bu müdahalenin uluslararası bir boyutu olduğunu düşünüyorum. Bu fotoğraf büyük bir fotoğraf. Asıl ona bakmak lazım. Suriye'de ve dünyanın her yerinde Türkiye'yi zor durumda bıraktı bu iş. Mehmet Baransu, Emre Uslu gibi şahıslar üzerinden bir cemaat okuması yapmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu şahısları cemaatle ilişkilendirerek bir okuma yapmak doğru değil. Bir cemaat okuması yapılacaksa ben sadece Hocaefendi'nin açıklamalarına bakarım, bunu önemserim." açıklamasında bulundu.

Bu haber 1,623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs