En Sıcak Konular

Üçüncü çocuğa ayda 240 dolar verilecek!

13 Şubat 2012 14:52 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 142 milyon olan ülke nüfusunun 2050'de 107 milyona düşmemesi için bir dizi önlem alınmasını istedi. 4 Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin favori adayı olan Putin, üçüncü çocuk için ayda 7 bin ruble (240

Putin'in seçim vaatlerinin yer aldığı makalelerinin beşincisi Komsomolskaya Pravda gazetesinde "Adalet İnşa Etmek" başlığı ile yayınlandı. Çocuklar için kreş ve anaokulu açılmasının ülkenin sosyal politikaları açısından önceliği olacağını ifade eden Rusya Başbakanı, "Özellikle bölgelerde yaşayan aileler üçüncü çocuklar için önemli mali destek alacak. Bu da yaklaşık aylık 7 bin rubleye denk geliyor" dedi. Üç ve fazlası çocuğun artık ailede fakirlik gerekçesi olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Rusya Başbakanı, bütçe elverdiği ölçüde farklı destek programlarının da devreye girebileceğini kaydetti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından kreşlerin önemli bir kısmı kapanırken, bir kısmı da özel sektöre satıldı. Son yıllarda nüfus artışında bir kısım iyileşmeler olsa da özellikle kreş ve anaokulu yetersizliği nedeni ile sorunlar yaşanıyor.

Ekonomik inovasyon programları çerçevesinde 10 milyon "aristokrat işçi" olarak tanımladığı yeni kalifiye istihdam sağlama sözü veren Rusya Başbakanı, üniversite öğrencilerine de aylık 5 bin ruble (170 dolar) burs sözü verdi.

2030'DA HERKESİN EVİ OLACAK

Sovyet döneminde kişi başına düşen konut alanı miktarını yüzde 40 artırarak 22 metrekareye çıkardıklarını ifade eden Putin, bunun yeterli olmadığını bürokratik işlemlerin azaltılması, rüşvet ve yolsuzluklara neden olan inşaat sektöründeki tekel yapıları da kaldırarak maliyetlerde yüzde 20-30 düşüş sağlanabileceğini ifade etti. Alınacak tüm önlemlerle birlikte 2020'ye kadar vatandaşların yüzde 60'ının konut sorununu çözme vaadinde bulunan Rusya Başbakanı'na göre 2030'a kadar konut sorunu tamamı ile çözülmüş olacak.

50 MİLYONLUK YAŞAM KARARI

Sosyal alanda yapılan çalışmalar nedeni ile son yıllarda önemli mesafeler alındığını ancak şimdi yeni bir şeyler söyleme zamanı geldiğine değinen Putin, üniversitelerden mezun olan öğrencilerin kendi alanlarında iş bulamaması, gelir dağılımında adaletsizliğin sürdüğünü ve her sekiz Rusya vatandaşından birinin açlık sınırının altında yaşadığını söyledi.

Putin'e göre tüm bu öneriler sağlıklı bir şekilde uygulanabilirse ülkenin nüfusu mevcut 143 milyondan 2050'ye kadar 154 milyona çıkar. Aksi durumda 107 milyona düşme ihtimali var. Rusya başbakanına göre harekete geçip geçmemenin bedeli 50 milyon yaşama denk geliyor.

Rusya başbakanına göre nüfus sorununun çözümü için özellikle kalifiye olanlardan her yıl 300 bin kişinin kalıcı olarak Rusya'ya göç etmeleri sağlanması gerekiyor.

Rusya başbakanı televizyonların vatandaşların klasik müzik, tiyatro, sanat, edebiyat ve tarihe ilgi duyması için program yapmalarını istedi.

16 Ocak'ta İzvestia gazetesinde ilk makalesini kaleme alan Putin, ülkenin karşılaştığı temel sorunları değerlendirmişti. 23 Ocak'ta Nezavisimiya Gazeta'da modern etnik sorunları ele alan Putin, 30 Ocak'ta Vedomosti'de yayınlanan makalesinde ekonomik konulara yoğunlaşmış, iş dünyasına vaatlerde bulunmuştu. Rusya Başbakanı dördüncü makalesinde de rüşvet ve internet demokrasisi kavramlarını işlemişti.

Kaynak: Cihan

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs