En Sıcak Konular

Bahreyn'de göstericiler polisle çatıştı

13 Şubat 2012 14:52 tsi
Bahreyn'in başkenti Manama'nın çevresindeki Şii köylerinde göstericiler gece polisle çatıştı.



Görgü tanıkları, ülkedeki monarşiye karşı ayaklanmanın yıl dönümü arifesinde meydana gelen ve sabah gün doğumuna dek süren çatışmalarda polisin göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandığını belirttiler.

Gösterici sayısını belirtemeyeceğini söyleyen bir görgü tanığı, yaralanan çok sayıda göstericinin hükümet hastanelerinde tutuklanma korkusuyla evlerde tedavi olmaya çalıştığı kaydetti.

Eylemciler, geçen yıl 14 Şubat'tan Mart ortasına kadar yapılan ve güvenlik güçlerinin şiddet kullanarak dağıttığı oturma eyleminin öncesinde bugün ve yarın Manama'daki İnci Meydanı'na yürüme çağrısında bulundular.

Bahreyn'de çoğunluğu oluşturan Şiilerin başını çektiği ayaklanma hareketi, Sünni kraliyet ailesi tarafından yönetilen ülkede anayasal monarşi talebinde bulunuyor.

Ayaklanma hareketinin yıl dönümü dolayısıyla başkentin önemli noktalarına ve özellikle İnci Meydanı'na çıkan yollara güvenlik gücü takviyesi yapıldı.

-Uluslararası Af Örgütü'nden Bahreyn hükümetine eleştiri-

Öte yandan, Bahreyn'deki ayaklanma hareketinin bastırılması sırasında bir yılda en az 55 kişinin öldürüldüğünü belirten Uluslararası Af Örgütü, Manama'nın, bağımsız bir komisyon tarafından tavsiye edilen reformları hayata geçirmediğini bildirdi.

İnsan hakları örgütünden yapılan açıklamada, Bahreyn hükümetinin, bağımsız komisyon tarafından önerilen insan hakları konusundaki değişiklikleri yerine getirmekten uzak olduğu belirtilerek, Bahreyn hükümetinin ilerleme yapıldığı açıklamalarına karşın, insan hakları ihlalleri kurbanları ve ailelerinin hala adalet bekledikleri kaydedildi.

Uluslararası Af Örgütü, Bahreyn makamlarına, geçen yıl başlayan hareketin yıl dönümünde eylemcilere ve muhalefete barışçıl gösteriler düzenlemesi için izin vermesi çağrısında bulundu.

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs