En Sıcak Konular

'O iddia asılsızdır'

13 Şubat 2012 14:50 tsi
'O iddia asılsızdır' 'İsrail'e ait savaş uçağından atılan füzenin Kürecik'teki radar tarafından izlendiği iddiası asılsızdır'

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, İsrail'e ait savaş uçağından atılan füzenin Kürecik'teki radar tarafından izlendiği iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

Alaboyun, yaptığı yazılı açıklamada, ''Debka'' isimli bir internet sitesinde, Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kürecik bölgesinde kurulması kararlaştırılan NATO Füze Savunma Sistemini'ne ilişkin asılsız haberler yayımlandığını belirtti.

Ali Rıza Alaboyun, söz konusu sitede yer alan, İsrail'e ait F-15 savaş uçağından atılan füzenin, ateşlendiği andan yere düştüğü ana kadar, hem Kürecik'teki hem de İsrail'deki radarlar tarafından ortak olarak izlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Kürecik'teki radarın kurulmasına 4 ay önce karar verildiğine, 2013 yılında aktif hale geçmesinin planlandığına dikkati çeken Alaboyun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''İsrail'deki benzer radar ise 2010 yılında kurulmuştur. Muhtemelen bu radarın testi ile ilgili bir habere Kürecik ortak edilerek, Türk-İsrail ilişkilerine yönelik kamuoyunu yanıltıcı bir haber üretilmiştir.

Faaliyete geçmemiş bir radarın bir füzeyi takip etmesi mümkün değildir. Kürecik'teki radar, NATO'nun doğu sınırlarını izlemekle görevli olacaktır. Haberde adı geçen bölge Akdeniz olup, Kürecik'in görev alanında değildir.

Aynı sitede İsrail'in, Akdeniz'de faaliyet gösteren 'Active Endeavour' operasyonuna bir gemi ile katılmak istediği, Türkiye'nin itirazına rağmen NATO'nun, bu gemiyi adı geçen operasyona kabul edeceğine ilişkin haberler yayımlanmaktadır.

İsrail'in bu talebi, 2010 yılında yapılmış ve değerlendirilme sürecinde Mavi Marmara olaylarının gerçekleşmesi ile Türkiye'nin engellemesi üzerine gündemden düşmüş bir konudur. Böyle bir konu ya da talep söz konusu değildir. Ayrıca, NATO'da kararlar, 28 üye ülkenin oy birliği ile alınmaktadır. Üyelerden birinin muhalefetine rağmen çoğunluk ile karar alınamamaktadır.

Asılsız haberlerin yayımlandığı 'Debka' isimli sitenin orijininin ne olduğu bilinmemekle birlikte, son zamanlarda yaşanan Türkiye ile İsrail arasındaki sorunlara NATO'nun da dahil edilmeye çalışıldığı ve Türk dış politikasının özellikle Ortadoğu ülkelerinde gözden düşürme amaçlı, yanlış bilgilendirmeye yönelik haberler olarak yansıtıldığı düşünülmektedir.''

Bu haber 939 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs