En Sıcak Konular

Önce kaynağı söyleyin

22 Haziran 2007 22:01 tsi
Önce kaynağı söyleyin Bizim siyasiler, en alaturka akıllarıyla insanları enayi yerine koyma alışkanlığından bir türlü vazgeçemiyor. CHP Genel Başkanı Baykal bir seçim bildirgesi açıkladı ki, içeriğini doğru dürüst okuyunca bunu yazanlar ve açıklayanlarla ilgili kuşku duymamak

Çiftçinin mazotundan ÖTV kaldırılacak, mazot fiyatı yarıya düşürülecek, çiftçinin kullandığı elektrik ucuzlatılacak. (Bunu yazan ayrıca kaçak mazot olayında meydana gelecek patlamayı nasıl önleyeceğini söylemeyi unutmuş.)

Çaya hak ettiği prim ve fiyat verilecek.

Dul ve yetime asgari aylık bağlanacak.

Öğrencilere aylık 250-375 YTL kredi verilecek, 1 milyon öğrenciye burs verilecek. (Krediler sonradan geri ödenir, ama burslar karşılıksızdır.)

Tüm üniversite öğrencilerine devlet yurdu imkânı yaratılacak.

Her birinin devlete getirdiği maliyet açıklanmadan ve o maliyetin nasıl karşılanacağı belirtilmeden bu vaatlere inanmak mümkün olamaz.

***

Diyelim ki CHP iktidar oldu ve bütün söylenenler yapıldı. Bunun çok basit bir sonucu olur: Enflasyon yine hızla üç haneli rakamlara çıkar, yine paradan olağanüstü para kazanma devri başlar, yani "rantiye"nin yüzü güler.

Bir başka ekonomik vaat var ki, onun anlamı da birkaç yıl sonra devletin hiçbir emekliye maaş veremeyecek duruma düşmesidir. Bu vaat,"7 bin prim gününde emekli olunması" dır. Sosyal güvenlik sistemimizin yarattığı kara delik halen duruyor ve bu şekilde gidildiği sürece devletin gün gelip emekli maaşlarını ödeyememesi tehlikesi geçmiş değildir.

CHP'nin vaadi o günün daha erken gelmesini sağlayacaktır, tabii eğer yapabilirse.

***

Bir de nasıl sorusunu gerektiren ekonomik vaatler var:

Orta vadeli kalkınma stratejisiyle kriz riskini aşıp sürdürülebilir büyüme sağlanacaktır. (Bu cümlenin yazım şekli bile yazanın "nasıl" sorusuyla ilgisi olmadığını gösteriyor.)

Hayvancılık canlandırılacak. (Çok güzel, nasıl?)

1 milyon aç yatağa tok girecek. (Bu da çok iyi, nasıl olacak, meydanlarda yemek mi dağıtılacak?)

Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak; ücretlinin vergi yükü azaltılacak. (Özel sektörde çalışanlar ücretlerini net olarak alır, bunda yapılacak vergi indirimleri işverene katkı anlamına gelir. Bu da işsizlikle mücadele için bir yöntem olabilir, ama bunu yazan, bu fikrin ücretliye yarayacağını sanıyor.

Ayrıca ülkemizde vergi vermeyen kesim neredeyse veren kesim kadardır, CHP'nin kurmayları kimseye sevimsiz görünmemek için gerçek vergi adaleti meselesini atlamış.)

***

CHP'nin seçim bildirgesinde başka büyük laflar da var. Örneğin: Teröre son vereceğiz. Nasıl diye sorulduğunda herhangi bir cevap alınması mümkün olmayan bir cümle daha...

Bir de şöyle demişler: "Temel hak ve özgürlükleri koruyacağız..."

TCK 301'in, sürekli olarak düşünce suçu yaratan bugünkü şeklinden çıkarılmasına ya da kaldırılmasına karşı çıkan CHP'nin bu sözüne inanan çıkacak mıdır?

Şu soru sorulabilir: CHP'nin seçim bildirgesi gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerle dolu, diğerleri farklı mı?

Değildir, olması da mümkün değildir, çünkü partiler bütün bunları "nasıl olsa unutulur" diye bu metinlere bol kepçe yazarlar, daha yazdıkları anda da kendileri unuturlar.

Okay Gönensin- vatan



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs