En Sıcak Konular

Kar geri geliyor!

13 Şubat 2012 13:07 tsi
Yurdumuz Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden ulaşan yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar 9 derece kadar düşerken, perşembe ve cuma kar yağışının etkili olacak.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden ulaşan yağışlı havanın etkisine girecek Güney Marmara'da, hafta içinde sıcaklıklar 9 derece kadar düşerken, perşembe ve cuma günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor.

AA muhabirinin, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 10-12 derece arasında değiştiği Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova bölgesi, bugün Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Bugün, yarın ve çarşamba gününü yağmurlu geçirecek bölgede yağışlar, perşembe günü Balkanlar'dan inen soğuk havayla birleşince kara dönüşecek.

Özellikle perşembe gecesi ve cuma günü bölge genelinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları, cuma gününe kadar belirli oranlarda azalarak, Bursa'da 10 dereceden ve Balıkesir'de 8 dereceden 1 dereceye, Yalova'da 12 dereceden ve Çanakkale'de ise 9 dereceden 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bölgede gece en düşük sıcaklıkların ise sıfır ile eksi 2 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

Hava sıcaklığının, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere; kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Bu sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (14)

ADANA: Az bulutlu ve açık (16)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (15)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (12)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-13)

VAN: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Doğu Akdeniz'in az bulutlu ve açık, Batı Akdeniz' in parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

VAN PARÇALI AZ BULUTLU VE AÇIK OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Van’da bugün ve Salı günü yağış beklenmiyor. Çarşamba günüyse kuvvetli kar yağışı görülecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Van gündüz 3, gece eksi 8 derece olacak.

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,144 µs