En Sıcak Konular

KCK operasyonu: 100'e yakın kişi göz altında

13 Şubat 2012 11:12 tsi
Polis sabahın ilk saatlerinde yeni bir KCK operasyonu gerçekleştirdi. Eşzamanlı operasyonun hedefinde sendikalar da var.

Ankara, İzmir ve İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştiridi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında Ankara'da KESK, SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldı. Operasyonlarda 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara'da KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. KESK'te şun ana kadar 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Beyoğlu’nda da Terörle Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, daha önce belirledikleri adreslere sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Bir çok kişi gözaltına alındı. Evlerde aramalar yapan polis, malzemeleri çuval ve poşetlere koyarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Terörle Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önce baskın yapacakları adreslerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Ardından çelik yelekli özel harekat polisleri evlere baskın yaptı. Bir çok kişi gözaltına alındı. Polisler evlerde yaklaşık 2 saat arama yaptı. Ele geçilen malzemeler çuval ve poşetler içinde Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler Adli Tıp Kurumu’nda yapılan sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin emniyette sorguları sürüyor.

İZMİR'DE 10 GÖZALTI
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir’de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

VAN VE HAKKARİ'DE KCK OPERASYONU
Van ve Hakkari’de de KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP’li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari’de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van’da BDP’li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan’ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari’de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

BATMAN'DA 24 GÖZALTI
Öte yandan Batman Valiliği de KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 24 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,030 µs