En Sıcak Konular

Yeşilçay'ın bir mucizesi daha

13 Şubat 2012 11:14 tsi
Yeşilçay'ın bir mucizesi daha Yeşil çay türevleri gribi aşıdan daha iyi önlüyor

Grip sezonu şu an tüm hızıyla devam ediyor ve eş zamanlı olarak mevsimsel aşılar yoğun bir şekilde yapılıyor. Griple ilgili son yapılan bir klinik araştırmaya göre; “yeşil çay” bazlı ilaveler grip riskini %75 düşürüyor. Yakın zamanda Lancet’te (tıbba yönelik bir dergi) yayınlanan bir çalışmada aşıların grip olma riskini  %60 düşürdüğü gösterildi. Bunun anlamı şu: Yeşil çay ve türevlerinin grip riskini düşürme oranı aşılardan çok daha yüksek! Yeşil çayın sağlık açısından birçok faydasının yanında, enjeksiyondan kaynaklı herhangi bir risk taşımaması da göz önüne alındığında aşıdan çok daha iyi bir alternatif olduğu görülecektir.

Doğal bir virüs düşmanı ve bağışıklık kuvvetlendirici: Yeşil Çay

Yeşil çayın içeriğindeki polifenollerinin etkin bir şekilde pek çok bakteri, mantar ve virüsleri yok ettiği yıllardır biliniyordu.

Virüsler göz önüne alındığı zaman; yeşil çay, adenovirüsi,  Epstein-Barr, Herpes simpleks, HIV-1 ve grip virüslerini baskılar. Bu baskıyı, yeşil çaydaki ana polifenollerden biri olan ECGC (Epigallocatechin gallate) isimli madde sağlıyor. ECGC özellikle grip virüsünün hemaglutinine bağlanıyor ve virüsün hedef reseptöre tutunmasını ve bulaşmasını engelliyor. EGCG ayrıca virüs hücre zarını başkalaştırarak virüsün diğer hücreleri  enfekte etmesini engelliyor.

Yeşil çayın bir başka önemli bileşeni ise, kuvvetli bir antimikrobiyel sitokin olan amino asit  L-tein’dir. İnterferon-gama elde etmek ve çoğaltmak için gama-delta-T lenfositlerini aktive ettiği gösterilen bu lenfositler enfeksiyonlara karşı vücudun ilk savunması olarak düşünülebilir.

Yeşil çay, doğrudan virüsleri baskıladığı gibi bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor.

Bu nedenle yeşil çay gribe karşı çift taraflı koruma sunarken aşılama bu çift taraflı faydayı sağlayamaz. Yine de nihai sonuç için klinik testlere ihtiyacımız olabilir.
Intradermal flu vaccine 5283434391 l Son Klinik Çalışmalar: Yeşil Çay Türevleri Gribi Aşıdan Daha İyi Önlüyor (Çeviri)

Eski Bir  Klinik Kanıt: Yeşil Çay Grip Riskini Düşürüyor

Yeşil çayın gribe karşı etkisini belirlemek üzere eski bir deney yapılmıştı. Zayıf bir yeşil çay çözeltisiyle (her fincanda %60’ı EGCG olan 50 mg kateşin) günde üç kere gargara yapmayı kapsayan deney sonucunda; kontrol grubunun %10‘unun aksine gargara yapanların sadece %1.3’ünün gribe yakalandığı gözlemlenmişti. Böylece; “boğazın, gribin başlıca enfeksiyon alanı olduğu ve gargaranın boğazdaki grip virüslerini durduracağı” teorisi doğrulanmış oldu.

%32 daha az hastalık ve %35 daha az belirti günü…

Yetişkinler üzerindeki bir başka sofistike deneyde ise; grip sezonu esnasında üç ay boyunca özel bir tein karışımı (günlük yaklaşık 10 fincan yeşil çay değerinde, fakat tam miktar belirlenemedi) kullanıldı. Bu deney rastgele seçimli, “çift-kör”* ve plasebo kontrollü bir deneydi. Deneklerde %32 daha az hastalık ve %35 daha az “belirti günü” görüldü. %70 oranında yeşil çay haplarını alan kişiler (düşük bir oran olsa da) istatistiksel analize dahil edildiler.

* Çift kör: Genellikle tıbbi deneylerde kullanılan bir yöntemdir. Hem denek grubu hem de uygulama grubu gerçek ilaç ile plasebo (etkisiz) ilacın hangisi olduğunu bilmez.
we dont need to know the way home 3265867555 m Son Klinik Çalışmalar: Yeşil Çay Türevleri Gribi Aşıdan Daha İyi Önlüyor (Çeviri)

Çarpıcı Sonuç: %75 Daha Az Hastalık

Yakın geçmişte, 198 sağlık çalışanına çok daha kontrolü sağlanmış, kapsamlı bir deney uygulandı. Bu deneyde, klinik deneylerin en üst standardı olan “rastgele seçimli”, “çift-kör” ve “plesebo” kontrollü yapıldı. Her deney grubuna Kasım 2009 tarihinden Nisan 2010 tarihine kadar 378 mg yeşil çay kateşinleri (270mg EGCG içeren) ve 210 mg tein günlük doz şeklinde verildi. Deneklerin %93′ü, plana uygun bir şekilde, verilen dozları aldılar.

Yeşil çay alanlarda klinik olarak %75 daha az grip enfeksiyonu gözlendi ve bu değer istatistiksel olarak dikkat çekici bir orandı (p=0.022) ancak, gözlenen hastalıkların hepsi iyi huylu grip değildi. Gerçek grip enfeksiyonunu teyit etmek için laboratuar sonuçlarına bakıldığında yeşil çayın grip olma riskini %83‘lük müthiş bir oranla düşürdüğü görüldü. Yine de bu gerçek, grip vakalarının sayısal azlığından dolayı  istatistiksel açıdan pek bir anlam ifade etmiyordu.(P=0.112)

Yeşil çay, sağlıksal faydaları ve enjeksiyon riski olmamasına ek olarak son klinik deneylerde, grip riskini düşürmede aşılardan daha başarılı çıktı.

Sonuç olarak; son klinik deneyler yeşil çay türevlerinin gribal hastalıkları önleme konusunda grip aşısından çok daha iyi sonuçlar verdiğini göstermiştir. Bu gerçek, grip aşısının faydalı olduğuna inanan birçok insan için gerçekçi gelmeyebilir ama doğal yaşamanın gereklerine uymaya çalışan, anlayan ve uygulayan kimseler için hiç de sürpriz değildir.

Orijinal yazı: naturalnews.com, Ethan Evers

Çeviren: Said Murat Kayhan

uyumluyasam.com 

Bu haber 1,289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs