En Sıcak Konular

Benim gibi olmayın

13 Şubat 2012 10:51 tsi
Benim gibi olmayın
Hayatını Batı'ya karşı savaşmaya adayan El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürülmeden önce çocukları ve torunlarına, iyi bir eğitim için Batı'ya yerleşmeleri nasihatinde bulunmuş.

Geçen mayısta ABD özel timleri tarafından Pakistan'da ailesiyle beraber saklandığı evde öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in çocuklarına ve torunlarına Batı'da barış içinde yaşayıp üniversite eğitimi almalarını ve kendisinin yaptıklarını yapmamaları tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı. Bin Ladin'in beşinci eşinin erkek kardeşi Zekeriya El Sadah, İngiliz Sunday Times gazetesine verdiği röportajda, Bin Ladin'in çocukları ve torunlarının kendisi gibi terörist olmasını istemediğini belirtti. Terörist lider çocukları ve torunlarına, "Benim yapmış ve yapmakta olduğum şeyleri yapmayın" nasihatinde bulunmuş. El Sadah, "Çocukları ve torunlarına, Avrupa ve ABD'ye gidip, iyi bir eğitim almalarını söyledi. Çocuklarının, kendisini cihat yolunda takip etmemeleri gerektiği konusunda kararlıydı" diye konuştu. 24 yaşında bir gazetecilik öğrencisi olan El Sadah, saldırı sırasında kocasını korumak için ABD askerlerinin üzerine atlayıp dizinden yaralanan kız kardeşi Amal'ı ilk defa kasım ayında gördüğünü söyledi. Çocukları ve kız kardeşini almak için Pakistan'a gittiğini söyleyen El Sadah, Pakistanlı yetkililerin buna izin vermediğini belirtti. Kız kardeşinin Pakistan'da bazı suçlamalarla karşılaşacağından da çekindiğini söyleyen Yemenli El Sadah, Pakistan istihbarat yetkililerinin çocuklar ve kadınların bilgi sakladığını düşündüğünü söyledi. Saldırı sonrası ABD yetkilileri tarafından sorgulanan üç eşin de Bin Ladin'e bağlı olduğu ve desteklemeye devam ettikleri belirtilmişti. 2000 yılında 18 yaşındayken Bin Ladin'le evlenen Amal'ın daha sonra ailesinin "geri dön" isteğini reddetmiş ve Bin Ladin'le beraber "tarihe adını yazmak" istediğini belirtmişti. 2 Mayıs 2011'de ABD özel tim askerleri tarafından Pakistan'ın kuzeybatısındaki Abodabad kentinde kaldığı villada öldürülen Bin Ladin, yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne yol açan 2001'deki 11 Eylül saldırıları dâhil olmak üzere dünya çapında çok sayıda saldırıdan sorumlu tutuluyordu.

ÇOCUKLARI TRAVMA YAŞIYOR

BİN Ladin'in öldürüldüğü sırada evde 3 karısı ve çocukları ve torunları dahil toplam 9 çocuğun olduğu biliniyor. El Sadah, hepsinin Pakistan tarafından İslamabad'da 3 odalı bir evde tutulduğunu ve herhangi bir suçlama olmamasına rağmen salıverilmediklerini söyledi. El Sadah, "Çocuklar travma yaşıyor. Babalarının öldürüldüğünü gören bu çocukların şefkate ihtiyacı var. Babaları kim olursa olsun, hapis hayatı çekmemeliler" dedi.

sabah


 

Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs