En Sıcak Konular

Acı reçeteye onay

13 Şubat 2012 08:43 tsi
Acı reçeteye onay Yunanistan parlamentosu yeni tasarruf tedbirleri getiren paketi kabul etti. 300 sandalyeli parlamentoda oy kullanan 278 milletvekilinden 199'u tasarıya ''evet'' dedi.

Yunanistan'da, sert tasarruf önlemleri içeren 130 milyar avroluk ikinci kredi anlaşması ile ilgili yasa parlamentoda onaylandı.

300 sandalyeli parlamentoda oy kullanan 278 milletvekilinden 199'u tasarıya ''evet'' dedi. 74 milletvekili karşı oy kullandı.

Tasarı PASOK, Yeni Demokrasi ve Demokratik İttifak partileri tarafından olumlu oylarla desteklenirken PASOK milletvekili Çetin Mandacı olumsuz oy kullandı.

Bu arada Ortodoks Halk Partisi (LAOS) lideri Yorgo Karacaferis, ''Şantajcıların ürünü olan oylamaları yasalaştırmak istemiyoruz'' açıklamasıyla meclisten ayrıldı. Sadece Karacaferis'in partisinden dün görevlerinden istifa eden Altyapı Ulaştırma ve Ağlar Bakanı Makis Voridis ile Rekabet ve Denizcilik Bakan yardımcısı Adonis Georgiadis oturuma katılarak olumlu oy kullandı.

PASOK milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı Yardımcısı Spiros Kuvelis ise ''ortakların tavrının tefecileri andırdığını'' öne sürerek Papandreu'ya istifasını sunmuştu.

-35 bina ateşe verildi-

Tasarı mecliste tartışıldığı anlarda, yeni tasarruf önlemlerini protesto etmek amacıyla toplanan binlerce kişi ile polis arasında büyük çapta çatışmalar yaşandı.

Sendikaların çağrısı ile Sintagma Meydanı'na gelen halktan ayrılan ve kendilerini ''anarşist'' olarak adlandıran maskeli gruplar polisle saatlerce çatıştı.

Meydana çıkan caddelerde taş, mermer ve molotofkokteylleri ile saldıran gruplara polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale etti.

Aralarında tarihi binaların da bulunduğu bankalar, dükkanlar ve devlet daireleri dahil 35 bina ateşe verilirken, Akademias Caddesi'nde, altında bir dükkanın bulunduğu tarihi binadaki yangın itfaiye tarafından saatler sonra söndürülebildi.

Yetkililer, 25 kişinin gözaltına alındığını, 54 kişinin ise solunum problemleriyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Banka ve dükkanların yağmalandığı olaylarda Omonia Meydanı'nda silah satan bir dükkanın kimlikleri belirlenmeyen kişiler tarafından basıldığını ve bıçak benzeri silahların çalındığı öğrenildi.

-''Şiddet hoşgörülemez''

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos parlamentodaki konuşmasında olaylarla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, şiddetin hoşgörülemez olduğunu vurguladı.

Yeni Demokrasi Partisi Genel Başkanı Andonis Samaras da olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Atina merkezinde yer alan dramatik olayların Yunan halkı ve ülkeye darbe indirdiğini belirterek halka serinkanlılık ve birlik çağrısında bulundu.

Meclis Başkanı Filippos Peçalnikos ise şiddetin hükümete değil demokrasiye darbe indirdiğini söyledi.

aa

Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,668 µs