En Sıcak Konular

Batman'da halk Erdoğan'ı coşturdu

22 Haziran 2007 17:24 tsi
Batman'da halk Erdoğan'ı coşturdu Batman'da sıcağa rağmen alanı dolduran 10 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, Batman'da 4'te 4 yapacağını iddia etti. Erdoğan halka 'Sizinle gurur duyuyorum' diye seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kalkınması adına eğitimde önemli işler başardıklarını belirterek, "Batman'ı üniversiteye kavuşturduk. Gençlerimiz artık kendi şehrinde üniversite okuyanın farkını yaşayacak." dedi.
 
Aşırı sıcakların etkili olduğu ve asfaltın bile sıcaklığını insanlara hissettirdiği Batman'da, Başbakan Erdoğan'ı yaklaşık 10 bin kişi dinledi.

Miting saatine yakın ev ve işyerlerinden çıkan vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için sıcağa rağmen alanı doldurdu.

Gördüğü coşkulu kalabalık karşısında duygulanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Batman'dan Hasankeyf'e, Gercüş'e, Beşiri'ye, Kozluk'a, Sason'a sevgilerimi gönderiyorum. Sizleri çok seviyorum." dedi.

Bunun üzerine mitinge katılan vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı. Başbakan Erdoğan da, "Ben de sizinle gurur duyuyorum." diye cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, göreve geldikleri günden bugüne kadar daha güçlü bir demokrasi ve daha güçlü bir ekonomi için büyük mücadeleler verdiklerini belirterek, "Doğu'dan Batı'ya Kuzey'den Güney'e hiçbir ayrım yapmadan Türkiye'yi karış karış dolaşarak hizmet ürettik. İnsanımızı yüceltmek için vargücümüzle çalıştık. Biz 70 milyon insanın kardeşliğine inanıyoruz. Kısa zamanda yaptığımız yatırımlarla Türkiye'yi şantiye alanına çevirdik." diye konuştu.

AK Parti iktidarının yapamayacağı hiçbir sözü vermediğini belirten Erdoğan, "Batman'da yolu ve suyu olmayan bir tek köy kalmayacak. Bunun için KÖYDES projesini geliştirdik. Bu proje kapsamında Batman'a 58 milyon YTL gönderdik. 2008 yılında Batman'ı doğalgaza kavuşturacağız. Batman'ın sağlıktan eğitime kadar ne kadar sorunu varsa hepsini çözdük. Bundan sonrada doğacak problemleri çözmek için güçlü kadromuzla elimizden gelen gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Batman'da 4'te 4' yapacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bunu başaracağımızı Batmanlı kardeşlerimin gözünde görüyorum." diye konuştu.

Aşırı sıcaklardan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Müsadenizle ceketimi çıkarmak istiyorum" diyerek müsade isteyince miting alanında büyük bir alkış sesi yükseldi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde haksızlığa uğradıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Sayın Özal nasıl seçildiyse, sayın Demirel nasıl seçildiyse, sayın Sezer nasıl seçildiyse biz de öyle seçecektik. Şimdi ne değişti de bizim önümüze engeller çıkardılar. Bunu yasaları zorlayarak yapabilirsiniz ama bunu millete yutturamazsanız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, dedik, (Hadi millete gidelim) dedik. (Cumhurbaşkanını millet seçsin) dedik. Cumhursuz cumhuriyet olmaz. Milletsiz milliyetçilik olmaz. Halksız halkçılık olmaz. Bunu yapanlar karşılığını sandıkta görecekler." ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in adını anınca miting alanında yuh sesleri yükseldi.

Başbakan Erdoğan, "Hayır, hayır yuhlarınızla değil, sizler gönlünüzle konuşacaksınız. Sandıkta gerekeni yapacaksınız." diye Sezer'e yuh çekmemelerini istedi.
 
 
zaman



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs