En Sıcak Konular

CHP'li muhalifler taktik değiştirdi

12 Şubat 2012 09:37 tsi
CHP'li muhalifler taktik değiştirdi
CHP'de muhalifler yargının 26 Şubat kurultayının 'ihtiyati tedbir kararıyla durdurulması' talebini reddetmesi üzerine strateji değiştirdi.

26 Şubat kurultayının 'ihtiyati tedbir kararıyla durdurulması' talebi, mahkeme tarafından reddedilen muhalifler, Genel Merkez'in, tüzükteki 'salt çoğunluk' şartını gerçekleştirmemesi için delegeye 'salona gelmeyin' mesajı veriyor. Muhalifler, kurultay günü 'hazirun cetveli' tartışması yaşanmasını bekliyor.

Sav cephesi, salt çoğunluk şartının 'salonda pratikte' sağlanmamasına rağmen Genel Merkez'in 26 Şubat kurultayında 'kağıt üzerinde salt çoğunluk şartını' gerçekleştireceğini iddia ediyor. Bu nedenle 'hazirun cetveli' ile ilgili iddialar, tartışmanın merkezinde olacak. Hazirun cetvelinde imzası görünen delegelerden birisinin bile "ben imzalamadım, salonda yoktum" demesi halinde kurultay, yine hukuk tartışmasına neden olacak.

"BEKLEYİN" İŞARETİ

CHP'de, Deniz Baykal ve Önder Sav ekipleri, kendilerine yakın hukuk çevreleriyle görüş alışverişini sürdürüyor. Muhaliflerin taktik değiştirmesinde bu temaslar etkili oldu. Genel Merkez'in, 26 Şubat kurultay çağrısının Siyasi Partiler Yasası (SPY) ve tüzüğe aykırı olduğunu savunan muhalifler, yargı çevrelerinden 'kurultayın gerçekleşmesi gerektiği' yönünde görüş aldı. Bu nedenle 26 Şubat'ın beklenmesi kararı alındı.

Kılıçdaroğlu yönetimi ise, "kayyum başvurusunun" gerçekleşmemesi nedeniyle muhalifler karşısında rahatlamış görünüyor. Hesaplarını salonda "salt çoğunluk" sağlanması yönünde yapan Genel Merkez, 26 Şubat için otel rezervasyonlarını tamamladı. CHP'de önceki dönemlerde otel rezervasyonları konusunda delege sıkıntı yaşardı.

İSTANBUL "AYARI"

Kılıçdaroğlu, yeni tüzüğün 33. maddesinde, il yönetim kurulu üyeliklerine ilişkin düzenleme getirdi. Meclis'e en çok milletvekili, kurultaya ise en çok delege gönderen İstanbul, İzmir ve Ankara'da, il yönetimlerinde yaşanan sıkıntılar bu düzenlemede etkili oldu. Buna göre, nüfusu 1 milyona kadar olan illerde il yönetim kurulunun 14, 1 milyonu aşan illerde 20 üyeden oluşması düzenlemesi sürdürülürken, 3 milyona kadar olan illerde üye sayısı 30'a, 3 milyondan fazla nüfusu olan illerde yönetim kurulu üye sayısı 40'a çıkarılıyor. Genel Merkez'in bu düzenlemesinin, yerel seçimler öncesi illerdeki örgütlenme sıkıntısını çözmeye dönük olduğu belirtiliyor.

bugün

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,582 µs