En Sıcak Konular

Depremzedeler çadır kentleri boşaltıyor

11 Şubat 2012 15:37 tsi
Van'da meydana gelen depremlerin ardından Van ve Erciş'e kurulan çadır kentlerde kalan depremzedeler çadırlarını boşaltıyor.


Konteynerde kalma hakkı olan depremzedeler tamamlanan konteynere yerleştirilirken, kendilerine konteyner çıkmadığını, daha önce kiracı oldukları için çadırları kuracakları bir alanları da olmadığını belirten vatandaşlar ise mağduriyetlerine çözüm bulunmasını istiyor.
Van'da yaşanan depremlerden sonra Van ve Erciş'e kurulan 9 çadır kentteki depremzedeler yaklaşık 3 aydır kaldıkları çadırlarını boşaltıyor. Evi yıkık olanlar öncelikli olarak konteyner kentlere yerleştirilirken, evi orta hasarlı olan depremzedeler de konteynerlere daha sonra yerleştirilecek. Diğer yandan altyapısı tamamlanan konteyner kentlere geçişler sebebiyle çadırların boşaltılması en çok gidecek yeri olmayan kiracıları mağdur etti. Çadır kenti boşaltmayan depremzedelerin yemeği pazartesi günü tamamiyle kesilecek. Çadır kenti isteme istemeye boşaltan Nilüfer Yıldırım yaklaşık 2,5 aydır 75. yıl çadır kentinde kaldığını söylüyor. Deprem öncesinde bir evde kirada kaldığını aktaran Yıldırım, "Şimdi korkarak tekrar o eve taşınıyoruz. Ancak bizim ev sahibinin kendi kaldığı ev yıkılmış. Bize 'boşaltın evimi' diyor. Biz şimdi buradaki çadırdan istemeyerek ve gidecek başka yerimiz olmadığı için oraya gidiyoruz. Ama ev sahibi bizi oradan çıkaracak o zaman ne yapacağız bilmiyorum." diyor.

Çadırını boşaltanlardan Sait Önay adlı bir vatandaş ise evlerine taşınmaya mecbur kaldıklarını ifade ediyor. Evlerinin az hasarlı olduğunu belirten Önay, "Evim üç katlı. Ancak yüksek 4 apartmanın arasında olduğu için orada kalmaya korkuyoruz. Şimdi oraya gitmek zorunda kaldığımız için taşınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, çadır boşaltmalarıyla ilgili, evi yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlıları konteyner kente nakledilme işleminin sürdüğünü söyledi. Konteyner kentlerin neredeyse tamamının hazır hale geldiğini dile getiren Demirbaş, "Konteyner kentlere önce evi yıkık ve ağır hasarlı olanları naklediyoruz. Daha sonra kalacak yeri olmayan orta hasarlıları nakletmeye başlayacağız. Çadır kentlerde kalmak isteyen kiracı veya gidecek yeri olmayan vatandaşlarımıza ise Seyrantepe Mahallesi'ndeki Mevlana evlerine geçmelerini istiyoruz. Buraya da gitmeyenler olursa kalmış oldukları çadırları alıp evlerinin önüne kurabileceklerini söylüyoruz." dedi.

Çadır kenti boşaltmayan bazı kiracılar, kendilerine konteyner çıkmadığını, daha önce kiracı oldukları için de çadırlarını kuracakları bir alanlarının olmadığını belirterek durumlarına çözüm bulunmasını istedi.

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs