En Sıcak Konular

Hedefte ne var?

11 Şubat 2012 09:20 tsi
Hedefte ne var? "Hedefte kişilerin değil, kurumun olduğu anlamına gelir. Yani eski ve yeniler aynıdır ve kanunsuz işler yapmışlardır intibaı yaratılmaktadır."

Eski ve yeni MİT üst düzey yöneticilerin şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere çağrılmaları kamuoyunda büyük bir ilgi yarattı. Olayı anlamak için önce bu kişilerin yardım ettikleri söylenen KCK ve PKK’ya destek olmalarının sebebi neydi sorusuna cevap aramak gerekir. Bir kişi ya görevi gereği bir şey yapar ya da büyük bir beklenti uğruna görevini de kötüye kullanarak bir olayı gerçekleştirir. İfade vermeye çağrılanların niçin böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini bilmiyoruz.

Eğer operasyonun hedefinde yeni MİT Müsteşarı Hakan Fidan olsaydı diğerlerinin çağrılmasına ne gerek vardı? Olayın tümüne baktığımız zaman şüpheli olanlar eski ve yeni bütün yöneticiler. Buradan şu sonuç çıkar: MİT’te bir yapılanma vardır ve bu yapı yönetici kim olursa olsun gücünü kaybetmez. Çünkü eski ve yeni müsteşar farklı geçmişe sahiptir ve yeninin eskinin devamı olduğu söylenemez. Öyleyse izlenen politikalar onları aşan bir gücün eseridir. Görüntü bu olmakla birlikte bunun gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur. Müsteşarlar başka bir gücün kontrolüne girmeyecek kadar bilgi ve deneyime sahiptir.

***

Bu durum hedefteki kişilerin değil kurumun olduğu anlamına gelir. Yani eski ve yeniler aynıdır ve kanunsuz işler yapmışlardır intibaı yaratılmaktadır.  

MİT’in görevi ülkemize yönelik yabancı operasyonları izlemek ve gerektiğinde tasfiye etmektir. Eğer illegal faaliyetler ülkenin güvenliğini tehdit eden boyutta ise yabancıların desteği olup olmadığına bakılmaksızın bu faaliyetler de izlenir. Buradan şu sonuç çıkar: MİT kanun dışı örgütsel faaliyetleri izlemektedir ve bunların içine takip etmek üzere ajan sokar. Burada şöyle bir sorun ortaya çıkmaktadır. Örgüt üyeleri hukuk dışı eylemler yaptığına göre MİT görevlisi de bu faaliyetlere katılacaktır. Devlet görevlisi nasıl devlete karşı faaliyet yapar? Bu eylemlere katılmayıp etrafına “Ben MİT görevlisiyim. Beni bağışlayın, katılmayacağım” mı demelidir. 

Mahir Kaynak / Star (İlgili kısım)



Bu haber 1,704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,447 µs