En Sıcak Konular

CHP'li Günaydın'dan MİT görevlileri çıkışı

10 Şubat 2012 20:19 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın 'MİT görevlileri, KCK içinde ne olup bittiğini biliyorsa, neden şimdiye kadar bir önlem almadı?'' diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, üst düzey MİT görevlilerinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasına ilişkin, ''MİT görevlileri, KCK içinde ne olup bittiğini biliyorsa, neden şimdiye kadar bir önlem almadı?'' diye sordu.

Partisinin Düzce il teşkilatını ziyaret eden Günaydın, burada yaptığı konuşmada, üst düzey MİT görevlilerinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Yapılan araştırmaların KCK'nın üst düzey görevlilerinin önemli bir bölümünün MİT mensubu olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Günaydın, ''MİT görevlileri, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı sıfatıyla PKK ile pazarlık yaparak, Oslo'da birtakım görüşmelerde bulundu. Ankara Kızılay'da patlayan bombada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerinin adına soruyorum. MİT görevlileri, KCK içerisinde ne olup bittiğini, ne zaman nerede bombalama yapılacağını biliyorsa, neden şimdiye kadar bir önlem almadı?'' diye konuştu.

Bu tür olayların hükümetin istifasını gerektirecek durumlar olduğunu savunan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama Türkiye'de hiçbir şey olmamış gibi gösteriliyor. Bu günler, olağan günler değildir. Türkiye, iktisadi, sosyal ve hukuki anlamda çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Siyaset kutuplaştırılıp, vatandaşlar kamplara böldürülüyor. Ama CHP, geçmişte olduğu gibi bu ülkenin bugün de sigortasıdır.''

-İçtüzük tartışmaları-

Günaydın, meclisteki içtüzük tartışmalarına ilişkin de, ''Genel kurulda milletvekilleri arasında çıkan kavga hiçbir milletvekiline yakışmadı'' dedi.

AK Parti'nin kendi isteğine göre içtüzüğü değiştirmek istediğini ileri süren Günaydın, ''Biz de bunları seyredelim diyemezdik. Bizi seçip oraya gönderenler, 'Hakkımızı, hukukumuzu koruyun' diye gönderdiler. Bizi 300 milletvekili ile oradan uzaklaştırmak isteyen ve kaba kuvvet uygulamak isteyenlere biz kaba kuvvet kullanmadık. AK Parti diyor ki, 'Ben bu içtüzüğü geri çektim, gelin müzakere edelim.' Bizim de istediğimiz budur. Meclis'te grubu bulunan partiler, oturup konuşurlar ve bir uzlaşma sağlarlar.'' ifadelerini kullandı.

Hızlandırılmış Tren kazası davasının düşmesine ilişkin de, 22 Temmuz 2004 günü Pamukova'da meydana gelen tren kazasında da 41 kişinin yaşamını yitirdiğini, fakat dava sürecinin zaman aşımına uğradığını anımsattı.

Dava sürecinde sadece makinistlerin suçlandığını ileri sürerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu hukuk davası, hepimizin gözü önünde ertelene ertelene zaman aşımına uğradı. Kendinizi o kazada ölen vatandaşların yakınlarının yerine koyun. Bu vicdanlarımızı tatmin eden bir sonuç değildir. Bu işten bu rayların bakımını yapmayan, eski raylarla seyahat yapılmasına izin veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Bakanlığı sorumlu değiller mi? Kazada, ölen öldüğüyle kaldı. Bu nedenle bu olay, hukuk düzeninin aslında adalet dağıtmadığının en çarpıcı örneğidir'' şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

aa

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs