En Sıcak Konular

Vaatleri hayal gücünü zorluyor

22 Haziran 2007 16:49 tsi
Vaatleri hayal gücünü zorluyor Seçim arefesinde partiler birbirinden ilginç vaatler sunuyor. Bunlar arasında mazotun 1 YTL olacağı da var, kadına yönelik şiddetin son bulacağı da

Siyasi partiler, seçmenin gönlünü kazanmak için vaatte sınır tanımıyor. İlk kez GP lideri Cem Uzan’ın gündeme getirdiği mazot fiyatında indirim ise AK Parti dışında tüm partilerin sloganı haline geldi. CHP, ÖSS’yi kaldıracağını, MHP, çizgi filmleri millileştireceğini, GP mazotun 1 YTL olacağını iddia ediyor. Vaatler arasında kadına şiddetin son bulacağı bile var.

Seçmenin hayal gücünü zorlayan vaatlerden öne çıkan başlıklar şöyle:
CHP: 10 yıllık zorunlu temel eğitime geçilecek, ÖSS kaldırılacak, ulusal sağlık sigortası kurulacak, tüm yurttaşlar sadece nüfus cüzdanıyla sağlık hizmetlerinden yararlanacak, mazot ücreti yarı yarıya azaltılacak, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele edilecek, işsizlere para yardımı yapılacak, emekli prim gün sayısı 9 binden 7 bine düşürülecek, dokunulmazlıklar kaldırılacak.

GP: Mazot 1 YTL olacak, işsize 350 YTL maaş, emekliye 14 maaş verilecek, fındık 8 YTL olacak, Türkiye AB üyeliğinden çekilecek, ÖSS kalkacak, şehitlerin hesabı sorulacak.

NAMERDE MUHTAÇ...

DP: Çiftçinin kullandığı ‘yeşil mazot’ 1 YTL’nin altında olacak, ilaçta, elektrik ve suda çiftçinin AB ülkeleriyle baş edebileceği fiyatlar getirilecek, vatandaş namerde muhtaç edilmeyecek, terör 3 ayda bitirilecek.

AK PARTİ: Seçim beyannamesini henüz açıklamadı. Ancak, edinilen bilgilere göre AK Parti, yeni dönemde sosyal istikrar zemininin sağlamlaştırılması ve sosyal rotasyon sürecinin başlatılması için adımlar atacak. Yeni bir sivil Anayasa, her yıl 700 bin işsize iş, üniversiteye üç aşamalı giriş de seçim beyannamesinde yer alan diğer unsurlar.

MHP: Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılacak, ÖSS kaldırılacak, herkese internet verilecek, milli çizgi film endüstrisi geliştirilecek, işsiz ve muhtaç aile reislerine 200 YTL işsizlik yardımı ödenecek, asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılacak, Ekonomi Bakanlığı kurulacak, güvenlik mensuplarına aylık 230 YTL güvenlik tazminatı verilecek.

İP: Emekli maaşı iki katına çıkarılacak, terörün kökü kazınacak, mazot 1 YTL’nin altına inecek, özelleştirmeye son verilecek.

BTP: Mazot 80 Ykrş olacak, 500 YTL vatandaşlık parası ödenecek, 2000 YTL asgari ücret verilecek, 15 bin YTL doğum ikramiyesi verilecek. Ev hanımlarına 500 YTL maaş verilecek, 250 YTL çocuk maaşı verilecek.

 

star



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs